Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Circul de la Opera alunga spectatorii. Johan Kobborg: Romania, accepti asta? Europa, accepti asta? (Video)

Duminica, 24 Aprilie 2016, ora 08:42
7502 citiri
Circul de la Opera alunga spectatorii. Johan Kobborg: Romania, accepti asta? Europa, accepti asta? (Video)
Foto: Arhiva Facebook/ONB

Situatia de la Opera Nationala Bucuresti a luat o intorsatura urata sambata seara cand, in fata unei sali pline cu spectatori, artistii romani au refuzat sa urce pe scena si, mai mult, i-au huiduit pe balerinii, atat straini, cat si romani, care doreau, totusi, sa-si respecte publicul si sa danseze.

Dupa ce balerinii aflati pe scena au inteles ca nu vor putea sa evolueze, dirijorul Tiberiu Soare, cel de la care a pornit intregul scandal dupa ce l-a indepartat pe Johan Kobborg de la conducerea baletului Operei, s-a adresat publicului, spunand ca cei de pe scena nu sunt reprezentativi pentru ONB.

Un balerin huiduit la Opera din Bucuresti: Cand ma duc la marile competitii si castig medalii, reprezint Romania!

In schimb spectatorii nu au rezonat cu revendicarile artistilor, ci le-au transmis ca isi pierd audienta prin aceasta bataie de joc.

"Va pierdeti spectatorii pana la urma, asta e. Decizia e a dumneavoastra", le-a strigat o tanara artistilor care protestau in fosa orchestrei.

Foarte suparata a fost si o profesoara venita cu elevii tocmai din Moldova pentru spectacolul de sambata.

"Rusine, puteati sa depasiti momentul. Si noi suntem cadre didactice, si noi avem directori pusi politic si mergem la catedra pe salariu de nimic. Puteati sa ne oferiti un moment de relxare astazi. Am venit de la sute de kilometri", le-a transmis profesoara artistilor protestatari.

"Am venit la un spectacol si am vazut un circ. Deci cred ca circul s-a mutat la Opera Romana", a rezumat pentru TVR situatia o alta spectatoare.

"Unii erau pe scena si voiau sa danseze, altii erau in fosa si protestau si publicul asista. Este bataie de joc. Publicul n-ar trebui sa asiste la asa ceva. Sa-si rezolve problemele in afara orelor de spectacol", a completat o alta spectatoare dezamagita.

Scandalul de la Opera continua: Protest pe note din "Nabucco" - Se cere demisia ministrului Culturii

Scandalul de la Opera se transforma in circ: Ministrul Culturii il demite pe directorul pe care l-a numit ieri

La iesirea din sala oamenii au format cozi uriase la casa de bilete pentru a-si recupera banii.

"Oamenii incearca sa-si ia banii inapoi. Nu s-a intamplat nimic decat o discutie fara niciun fel de fond, fara niciun fel de rezultat, nu inteleg ce cred ca pot sa faca cu chestia asta, nu stiu daca o sa aiba mai multi bani la sfarsitul chestiei asteia, nu cred. Dar au o audienta care si-au batut joc de ea. Nu stiu daca isi mentin ei respect fata de ei", a declarat pentru televiziunea publica un tanar revoltat situatia la care a fost pus sa asiste.

In apararea artistilor care au protestat a venit dirijorul Tiberiu Soare.

"In aceasta seara in fosa orchestrei ONB a avut loc un protest spontan, colectiv. Colectiv, subliniez, colectiv. Pentru ca ceea ce s-a intamplat cu institutia asta in ultimii trei ani, ca sa nu mai spun de ultimele trei saptamani, este de domeniul ridicolului si incredibilului", a declarat Soare pentru postul de televiziune citat.

Scandal la Opera Nationala din Bucuresti: Geniu al baletului alungat pe motive birocratice

Scandal la Opera Johan Kobborg a cedat si va pleca: Viata mea e mai buna fara oameni corupti

Indignat de cele intamplate, Johan Kobborg a publicat un scurt mesaj pe contul sau de Twitter.

"Romania, accepti asta? Europa, accepti asta? Lume?", e mesajul postat de Kobborg, potrivit News.ro.

Scandal la Opera - Balerina Alina Cojocaru, scrisoare catre Ciolos: Simt doar mila si tristete

Scandal la Opera - Ciolos ii raspunde Alinei Cojocaru: Ca agronom stiu ca pamantul trebuie udat, uneori cu lacrimi

In ultimele doua saptamani, Opera Nationala Bucuresti a fost scena unor conflicte deschise intre noua conducere, dirijorii Vlad Conta si Tiberiu Soare, si balerinul Johan Kobborg, care avea atributii de coordonare a Companiei de balet. Proaspat numit in functia de director interimar al ONB, Tiberiu Soare a decis sa stearga numele lui Kobborg de pe site-ul institutiei, acolo unde era mentionat ca director al Corpului de balet, motivand ca o asemenea functie nu exista in organigrama.

De atunci, activitatea ONB este in mare parte paralizata, angajatii romani protestand mai ales fata de faptul ca artistii straini castiga mai bine decat ei. Ba chiar la manifestatia balerinilor pentru sustinerea lui Johan Kobborg colegii romani le-au strigat "Afara din tara".

Scandalul de la Opera: Angajatii romani, catre balerinii straini: Afara din tara!

A.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#protest Opera romani salarii straini, #protest Opera spectatori reactii, #Johan Kobborg protest Opera reactii , #Opera Romana