Scandalul cu artistii straini de la Opera Nationala continua cu acuzatii de incompetenta si discriminare sexuala

Sambata, 28 Ianuarie 2017, ora 15:32
4145 citiri
Scandalul cu artistii straini de la Opera Nationala continua cu acuzatii de incompetenta si discriminare sexuala
Foto: Ioan Holender/Renato Zanella (Digi 24, renatozanella.com)

Coregraful italian Renato Zanella, coordonatorul trupei de balet de la Opera Nationala Bucuresti, ii raspunde, intr-o scrisoare deschisa, lui Ioan Holender, fostul director de la Opera din Viena, dupa ce acesta l-a numit "incompetent".

Zanella sublinieaza in scrisoarea sa varsta, lipsa de viziune si machismul excesiv al lui Ioan Holender:

"Profesia noastra este alcatuita din perioade si viziuni artistice si trebuie sa acceptati ca a dumneavoastra a luat sfarsit si sa incercati sa intelegeti noile generatii si noile energii. Este o perioada de tranzitie, atat artistic cat si politic, iar aerul pe care il respiram aici este mai mult decat promitator. Cunoscandu-va, as putea doar sa gandesc ca ceea ce va deranjeaza cel mai mult la doamna Beatrice Rancea este faptul ca este femeie", sustine Zanella.

Joi, 26 ianuarie 2017, Mediafax a publicat scrisoarea deschisa dirijorului si fostului director al Operei din Viena Ioan Holender, in care acesta facea o radiografie critica a mandatului Beatricei Rancea de la Opera Romana Bucuresti, dupa "rusinoasa izgonire a cuplului Kobborg-Cojocaru de la conducerea baletului ONB".

Portretul acid al situatiei de la Opera Nationala este sintetizat in fraza: "Iata cum astfel cei trei muschetari: Mottadelli, Zanella si Serban (regizorul Andrei Serban - n.red.), sub egida binevoitoarei doamne Director Interimar Beatrice Rancea, conduc destinele fostei prestigioase institutii ale primei scene lirice ale unei tari in care cam toate s-au pierdut si careia cumva, doar cultura ii mai ramasese. Oare fostul Ministru al Culturii Ionut Vulpescu, acum din nou inscaunat, ce parere are despre toate acestea, caci pestele stim de unde se impute?!".

De asemenea, Holender il acuza pe Renato Zanella de incompententa.

In replica, Zanella, care a fost numit in 1985 chiar de Holender in functia de director al Baletului de la Opera de Stat din Viena, afirma ca acesta a devenit "mai cinic, pueril si cu unele pierderi de memorie".

"Cat de trist este sa constat ca varsta inaintata nu v-a facut mai intelept, ci doar mai cinic, pueril si cu unele pierderi de memorie. Va cunosc de peste 20 de ani si inca observ ca folositi aceleasi metode pentru a capta atentia. Am inteles ca, nemaiavand o functie manageriala, incercati sa va pozitionati cat mai bine", scrie Zanella.

Renato Zanella conduce Corpul de Balet al Operei Nationale Bucuresti (ONB) de anul trecut, cand l-a inlocuit pe Johan Kobborg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Renato Zanella Ioan Holender, #Ioan Holender critici Opera Romana, #scandal Opera , #Opera Romana