Un tablou de Picasso, furat de romani din Olanda, a fost gasit ingropat langa un copac

Duminica, 18 Noiembrie 2018, ora 12:09
11892 citiri
Un tablou de Picasso, furat de romani din Olanda, a fost gasit ingropat langa un copac
Foto: Arhiva Hepta.ro

Un celebru tablou al lui Pablo Picasso, "Cap de arlechin", furat de mai multi romani din Olanda in urma cu sase ani, a fost gasit sambata. Pictura a ajuns in cursul serii la DIICOT.

Antena 3 relateaza ca opera de arta ar fi fost descoperita ingropata langa un copac din satul tulcean Greci, intre Tulcea si Braila.

Tabloul face parte dintr-un grup de sapte opere de arta furate de cativa romani, in noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, dintr-un muzeu din Rotterdam.

Se pare ca tabloul a fost gasit in urma unui pont anonim primit de o scriitoare de origine romana din Olanda, Mira Feticu, de la o persoana care, aparent, se plictisise sa mai pazeasca opera de arta.

Scriitoarea ar fi venit apoi in Romania si ar fi gasit tabloul in locul respectiv, invelit intr-o punga de plastic.

DIICOT a publicat un comunicat in care ofera mai multe detalii despre tablou si despre imprejurarile in care a fost gasit acesta:

"Aseara, doua persoane, de cetatenie olandeaza s-au prezentat la Amabasada Olandei, din Bucuresti, cu un tablou.

Acestea au precizat faptul ca au gasit tabloul, pe teritoriul Romaniei, anuntand despre acest fapt autoritatile olandeze.

DIICOT investigheaza imprejurarile in care un tablou semnat Picasso valorand aproximativ 800 mii de euro a fost gasit sambata seara, pe raza judetului Tulcea. Tabloul care face parte dintr-un lot de 7 opere sustrase in anul 2012 dintr-un muzeu olandez se afla in custodia autoritatilor romane si urmeaza sa fie expertizat.

Atasatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei Olandei a anuntat autoritatile romane, iar, la acest moment, o echipa formata din procurori DIICOT si politisti ai Directiei de Investigatii Criminale - IGPR efectueaza cercetari, pentru lamurirea tuturor aspectelor (audierea persoanelor, cercetarea locului in care au afirmat cele doua persoane ca au gasit tabloul, expertize criminalistice).

Precizam ca cei sase inculpati romani acuzati ca in noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012 au sustras sapte tablouri semnate printre altii, de Pablo Picasso, Henri Matisse si Claude Monet de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam au fost condamnati definitiv pentru savarsirea infractiunilor retinute in sarcina lor."

News.ro aminteste ca cele sapte tablouri au fost introduse in tara prin Vama Nadlac, si au stat o perioada in portbagajul unei masini, dupa care mama unuia dintre cei care au participat la furt le-ar fi ars la locuinta sa din Carcaliu, judetul Tulcea.

Iata ce pedepse au primit hotii romani

De la muzeul din Rotterdam au fost furate atunci, pe langa "Tete d'Arlequin" de Pablo Picasso, tablourile "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" si "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancee" de Paul Gauguin, "Autoportrait" de Meyer de Haan si "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud, aminteste Mediafax.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#tablou Cap de arlechin gasit Tulcea, #hoti tablouri Olanda, #romani furat tablouri Olanda , #pictori
Comentarii