Ziare.com

Povesti romanesti la Londra, de Ziua Copilului

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 23:07

   

Povesti romanesti la Londra, de Ziua Copilului
Ziua Internationala a Copilului va fi sarbatorita si la Londra, unde Institutul Cultural Roman, impreuna cu Ambasada Romaniei in Regatul Unit organizeaza pe 29 mai un eveniment care celebreaza universul copilariei.

Vor fi, dupa cum ne-a comunicat Ionela Flood, presedinta Societatii Romanca, basme cu zane, zmei si dragoni, o lume de povesti, marionete si desene, invitata speciala fiind Alina Darian, autoare de carti de povesti din Romania. Se vor asculta si inventa povesti, se va desena si confectiona masti si papusi, partenerii evenimentului fiind scoala de cultura si traditie romaneasca.

Ziua Copilului este al treilea eveniment organizat in cadrul noului program al ICR Londra, intitulat "Acasa in Belgrave Square", serie care se desfasoara sub patronajul ambasadorului Romaniei de aici si are ca scop sprijinirea si dezvoltarea de initiative din partea comunitatii romanesti din Marea Britanie.

1 Belgrave Square, sediul Instititului Cultural Roman din Londra, va deveni un spatiu deschis pentru proiecte de valoare initiate de comunitatea romaneasca.

Scopul evenimentelor desfasurate in cadrul acestui program este de a contribui la conservarea identitatii culturale si lingvistice. Evenimentele vor fi organizate in parteneriat cu asociatiile romanesti din Marea Britanie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1360 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor