Ziare.com

Odiseea Cuminteniei Pamantului e fara sfarsit. Noul ministru al Culturii vrea o noua expertiza

de Redactia Ziare.com
Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 16:07

   

Odiseea Cuminteniei Pamantului e fara sfarsit. Noul ministru al Culturii vrea o noua expertiza
Odiseea Cuminteniei Pamantului continua, dupa ce Ministerul Culturii si Identitatii Nationale are de gand sa ceara o noua expertiza, care va aviza reevaluarea sau renegocierea. Pana atunci, cei care au donat pentru ca sculptura sa ramana in proprietatea statului isi asteapta banii inapoi.

Noul ministru al Culturii nu este convins de reluarea negocierilor cu proprietarii sculpturii, inainte de a avea o noua expertiza, potrivit unui raspuns trimis News.ro.
Nici returnarea efectiva a sumelor donate in cadrul campaniei "Brancusi e al meu" nu a demarat, pentru ca nu a existat cadrul legal necesar, se mai arata in raspunsul MCIN.

La finalul anului trecut, guvernul a decis ca banii colectati in campania de subscriptie publica demarata de fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu sa se restituie integral donatorilor.

Conform OUG care a fost adoptata pe 28 decembrie, banii se restituie donatorilor integral din contul de disponibilitati deschis la Trezoreria Statului si/sau din conturile deschise la institutiile de credit, pana la data de 31 decembrie 2018.

In textul ordonantei se arata ca reglementarea nu poate fi amanata, "data fiind vointa anterioara a Guvernului, potrivit careia incheierea returnarii donatiilor trebuia realizata pana la data de 31 decembrie 2017, termen adus la cunostinta tuturor celor implicati in campania de donatie".

In luna octombrie, Ministerul Culturii le cerea tuturor celor care au donat bani prin depunere de numerar la sediile bancilor sa parcurga sa solicite returnarea banilor. In cazul celor care efectuasera viramentul electronic, returnarea urma sa se faca fara solicitare.

Campania de donatii a fost lansata pentru a strange 6 milioane de euro ditre cele 11 milioane pe care proprietarii statuii ii pretindeau pentru a vinde statului roman "Cumintenia pamantului". Restul de 5 milioane de euro ar fi urmat sa fie puse de la bugetul de stat. Din donatiile romanilor s-au strans insa doar 1.163.032 euro. In consecinta, s-a renuntat la colecta.

Citeste si:Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 900 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor