Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cluj-Napoca vrea sa fie Capitala Europeana a Tineretului in 2015

Marti, 06 Martie 2012, ora 16:52
981 citiri
Cluj-Napoca vrea sa fie Capitala Europeana a Tineretului in 2015

Primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, ca orasul isi va depune candidatura pentru obtinerea titlului de Capitala Europeana a Tineretului in anul 2015.

Radu Moisin a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca documentatia pentru obtinerea titlului de Capitala Europeana a Tineretului va fi depusa de Primarie pana la 1 mai.

"Incepand de marti, Primaria Cluj-Napoca incepe demersurile pentru obtinerea titlului de Capitala Europeana a Tineretului in 2015, acordat de Forumul European al Tinerilor si experti ai Comisiei Europene. Documentatia va fi depusa pana la 1 mai la Bruxelles, iar in toamna se va anunta castigatorul.

Atuurile Clujului sunt marimea orasului si faptul ca un procent ridicat de tineri locuiesc aici. Un astfel de titlu va duce la cresterea notorietatii municipiului pe plan european, la atragerea de finantari europene pentru programe de tineret si la dezvoltarea implicarii tinerilor in viata comunitatii.

Va fi nevoie de un efort comun al autoritatilor, al ONG-urilor pentru tineret, al organizatiilor studentesti", a spus Moisin.

Potrivit acestuia, titlul de Capitala Europeana de Tineret a fost acordat prima data in anul 2009 orasului Rotterdam, urmand apoi Torino, Anvers, Braga, Maribor si Salonic in 2014.

Proiectul va fi derulat de Primaria Cluj-Napoca in colaborare cu un ONG care a castigat proiecte cu finantare europeana privind dezvoltarea locala si regionala.

Farkas Andras, reprezentantul ONG-ului respectiv, Pont, a declarat, la randul sau, in aceeasi conferinta de presa, ca titlul va fi "un bun instrument pentru promovarea imaginii municipiului Cluj-Napoca".

"Nu pornim de la zero, exista foarte multe programe pentru tineri in Cluj-Napoca. Trebuie doar o centralizare mai buna a proiectelor. Titlul de Capitala Europeana de Tineret este un instrument pentru promovarea imaginii Clujului in Europa si oferirea de perspective tinerilor ca sa traiasca la municipiu.

Vom avea un portofoliu de proiecte cu activitati de voluntariat, sportive, schimburi de experienta, concerte, care sa se deruleze in 2015, o harta a locatiilor neconventionale unde pot fi organizate aceste activitati, cum sunt Gara CFR sau Aeroportul International Cluj-Napoca", a spus Farkas Andras.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Cluj Napoca capitala europeana tineret, #Cluj capitala europeana 2015 , #stiri cultura