"Leaganul respiratiei", de Herta Muller, in topul lecturilor de vacanta

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 09:32
1535 citiri
"Leaganul respiratiei", de Herta Muller, in topul lecturilor de vacanta

Volumul "Leaganul respiratiei", de Herta Muller, se afla pe primul loc in preferintele cititorilor la sectiunea "Literatura straina", potrivit unui top al lecturilor de vacanta realizat de site-ul Agentia deCarte.ro in perioada 17 iunie-31 august.

Cartea proaspetei laureate Nobel a obtinut 9 voturi, pe cea de-a doua pozitie, la doar un vot diferenta, clasandu-se Toni Morrison cu volumul "Iubire", Editura Art si Vladimir Nabokov cu volumul "Originalul Laurei", Editura Polirom.

Potrivit topului, cititorii nu s-au inghesuit sa voteze sau sa citeasca prea multa literatura straina, numarul total de voturi fiind unul scazut, de doar 65 de cititori care si-au exprimat optiunile.

La sectiunea Poezie, pe primul loc in topul preferintelor cititorilor s-a clasat Traian T. Cosovei si volumul sau "Aerostate plangand", Editura Tracus Arte, insumand 27 de voturi. Pe locul doi s-a clasat Ioan Es. Pop cu volumul "Momfa", Editura Vinea (15 voturi), iar pe locul trei Ion Zubascu, cu volumul "Moarte de om. O poveste de viata", Editura Limes (12 voturi).

Podiumul la sectiunea Proza arata ca si debutantii pot fi cei dintai. Oliviu Craznic s-a situat, detasat, pe prima pozitie cu al sau volum "...Si la sfarsit a mai ramas cosmarul", Editura Vremea (193 de voturi), adunand si cele mai multe comentarii din partea cititorilor. Pe locul al doilea se situeaza Marin Malaicu-Hondrari, cu volumul "Apropierea", Editura Cartea Romaneasca (14 voturi), iar pe locul trei Ioan Grosan, cu volumul "Un om din Est", Editura Tracus Arte (12 voturi).

Sectiunea Literatura pentru copii ii plaseaza pe Lewis Carroll si "Alice in Tara Minunilor", Editura Art, pe prima pozitie a topului, cu un numar total de 18 voturi. Pe locurile urmatoare se situeaza Nikolai Nosov cu volumul "Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai", Editura Humanitas (15 voturi) si Jeff Kinney cu "Jurnalul unui pusti", Editura Art (5 voturi).

Adrian Marino domina topul sectiunii Jurnal, eseu, memorii, volumul sau, "Viata unui om singur", Editura Polirom obtinand 22 de voturi. Ii urmeaza Luminita Voina-Raut cu volumul "Traducerile din poveste", Editura Vellant (15 voturi) si Andrei Plesu cu "Note, stari, zile" (1968-2009), Editura Humanitas (9 voturi).

Sectiunea Audiobook il are cap de afis pe Gellu Naum, "Cartea cu Apolodor", in lectura Dorinei Chiriac, aparuta la Humanitas Multimedia. Acesta insumeaza 15 voturi, urmat de "Secretul doctorului Honigberger" de Mircea Eliade, in lectura lui Ion Caramitru, Humanitas Multimedia (11 voturi) si "Viata Domnului Nostru" de Charles Dickens, lectura Marian Ralea, Humanitas Multimedia (8 voturi).

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Herta Muller Romania, #Herta Muller opere, #Herta Muller Leaganul Respiratiei , #stiri cultura