Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Recviem pentru anticomunism (Opinii)

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 23:59
6645 citiri

Cristian Paturca a plecat astazi defintiv. Trist si prematur, neimplinit. In destinul nefericit si tragic al acestui om este concentrata parca intreaga istorie la fel de nefericita si tragica a anticomunismului, in care el a crezut.

Cristian Patruca, omul care a insufletit marea demonstratie anticomunista din Piata Universitatii, a murit sarac, aruncat la marginea societatii, rapus de o boala a mizeriei. A ajuns chiar un om al strazii, un vagabond.

Recunoasterile i-au venit tarziu, dupa declansarea bolii, si oarecum inutil, abia dupa ce trupul sau ajunsese o epava irecuperabila. A fost decorat de presedinte si a primit certificat de revolutionar doar pentru a le duce cu sine in mormant.

Nici macar ultima dorinta nu i-a fost indeplinita, fiind inlocuita cu o ultima onoare pe care nu si-a dorit-o. Cenusa sa nu a fost depusa la troita din Piata Universitatii, in schimb a fost inmormantat pe Aleea Artistilor din cimitirul Bellu.

Ce iroinie amara i-a rezervat destinul! Cristian Paturca e mort, Ion Iliescu se pregateste sa revina din nou, prin interpusi la putere. Cristian Paturca a fost sarac lipit pamantului, marii securisti si comunisti sunt putrezi de bogati.

Cristian Patruca a murit de o boala care n-ar mai trebui sa fie fatala de secolul trecut, in vreme ce politicienii romani se duc sa-si trateze la Viena pana si bataturile.

Cam asa si cu anticomunismul romanesc. A avut momentul sau de glorie, de efervescenta, dar a fost sufocat pas cu pas, manipulare cu manipulare de fostii securisti si comunisti, care au cucerit puterea economica si politica integrala. In cele din urma, a ajuns sa fie demonetizat, trimis la periferia preocuparilor societatii romanesti.

Si cand, in sfarsit, comunismul a fost condamnat oficial, momentul a fost nu numai tardiv, ci si ratat printr-o mascarada bine regizata in Parlament.

Unde suntem dupa 21 de ani de la demonstratia din Piata Universitatii?

In tara care credea ca s-a despins sangeros de comunism, dupa 21 de ani peste jumatate dintre cetateni sunt nostalgici comunisti si il regreta pe Nicolae Ceasescu?

In acesti 21 de ani am tot avut de alesi mereu, vorba lui Traian Basescu, intre comunisti si securisti, mai buni, mai rai, cu fata mai mult sau mai putin umana. Intre timp cei mai multi am si uitat ca a existat macar o Proclamatie de la Timisoara?

Unde am ajuns? Am ajuns ca urmasii Bratienilor sa se pupe pe gura cu seccuristul Dan Voiculescu si sa aseze o tandra lambada politica cu Ion Iliescu. Si am ajuns ca presedintele sa socoteasca ca in primii 10 ani, Nicolae Ceasusescu a fost un presedinte bun.

Anticomunismul romanesc este si el pe moarte, sarac si uitat de toti, sfidat de marii sai dusmani. Cantecul lui Cristian Paturca s-a dovedit iata o profetie: mai bine mort decat comnist!.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cristian Paturca murit, #Cristian Paturca imnul golanilor, #comunism Romania , #stiri cultura
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Cata vreme basescu se va amesteca in guvernare, Romania va fi in faliment moral, economic, politic si social.