Slujbe in cinematograful Scala? Ar fi fost inchiriat Bisericii Isus Speranta Romaniei

Duminica, 08 Mai 2016, ora 20:54
3771 citiri
Slujbe in cinematograful Scala? Ar fi fost inchiriat Bisericii Isus Speranta Romaniei
Foto: Facebook/Isus Speranta Romaniei

Angajatii cinematografului Scala din Bucuresti sustin ca spatiul "s-a inchiriat catre Biserica Isus Speranta Romaniei", urmand ca sala de spectacole sa fie destinata exclusiv slujbelor religioase.

Desi este greu de crezut ca in vechiul cinematograf bucurestean de acum incolo se vor tine slujbe, informatia apare intr-o scrisoare a Sindicatului Liber RomaniaFilm, transmisa duminica presei si ministrului Culturii Corina Suteu.

Sindicalistii doresc sa traga astfel un semnal de alarma "asupra situatiei Cinematografului Scala din Bucuresti, aflat in administrarea RADEF RomaniaFilm si asupra situatiei salariatilor angajati in cadrul acestui cinematograf", potrivit Mediafax.

Acestia spun ca, timp de doua luni, cinema-ul a functionat fara apa menajera, care a fost inchisa pentru neplata, in conditiile in care sala era deschisa publicului spectator.

In tot acest timp, angajatii au fost nevoiti sa suporte "niste conditii greu de descris, cu urina si fecale ce trebuiau curatate cu apa cumparata de acestia", se arata in scrisoare.

Sindicatul il acuza pe Pascu Marinel, seful serviciului de exploatare cinematografe, cel direct responsabil, ca "nu a facut absolut nimic, pentru gasirea unor resurse financiare, pentru a achita datoria si sa remedieze situatia".

Mai mult, "saptamana trecuta salariatii au aflat cu stupoare faptul ca Cinematograful s-a inchiriat catre Biserica Isus Speranta Romaniei, acestia au platit in contul chiriei, datoria la Asociatie pentru apa menajera, urmand ca sala de spectacole sa fie destinata excusiv slujbelor religioase si predicilor acestei biserici", au semnalat sindicalistii in documentul citat.

Potrivit site-ului oficial al Asociatiei Evanghelistice si de Caritate "Isus Speranta Romaniei", aceasta "este o organizatie crestina, interconfesionala, apolitica, cu scop misionar, independenta si fara profit, infiintata in august 1990", iar printre obiectivele sale se numara "organizarea de simpozioane, seminarii si alte manifestari".

De asemenea, in scrisoare se mai prezizeaza ca Pascu Marinel i-ar fi anuntat pe angajatii cinematografului de bulevard ca urmeaza sa intre in somaj tehnic pe trei luni, cu un salariu de 75%, incepand de luni. Asta in contextul in care conducerea Regiei anuntase anterior ca "in luna aprilie regia s-a aflat pe profit".

"Care este motivul pentru care se introduc salriatii in somaj tehnic, acesta fiind posibil doar in cazul in care regia este pe pierdere?", intreaba sindicalistii in scrisoarea deschisa si cer ca autoritatile sa intervina in aceasta situatie.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#cinema Scala inchiriat biserica, #cinema Scala slujbe , #stiri cultura