Cazinoul din Sinaia, deschis vizitatorilor

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 17:24
2124 citiri
Cazinoul din Sinaia, deschis vizitatorilor

Cazinoul din Sinaia, cladire veche de un secol, va fi introdus pentru prima data in circuitul turistic si va deschis vizitatorilor incepand de sambata.

Potrivit unui comunicat al Primariei Sinaia, incepand de sambata, Cazinoul, una dintre cele mai reprezentative cladiri din statiune, va fi deschis vizitatorilor.

Conform sursei citate, turistii vor putea vizita spatiile din incinta cladirii contra cost, dupa cum urmeaza: pe palierul principal - Foaierul, Sala de Teatru, Cabinetul "Baronul de Marcay", Sala Oglinzilor, Cabinetul Verde, Sala Baccara, Sala "Printul Dimitrie Ghica", iar pe palierul secundar, spatiile din cadrul Galeriei Regale - "Carol I", "Ferdinand", "Regina Maria", "Stefan Luchian" si "Nicolae Grigorescu".

Punctul forte il reprezinta, potrivit autoritatilor locale, cele peste 500 de lucrari de arta din pinacoteca si din cadrul expozitiilor cu caracter temporar deschise in incinta Cazinoului.

Cazinoul va fi deschis vizitatorilor de miercuri pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00, tururile de vizitare, asistate de un ghid, fiind organizate in serii, la interval de 40 de minute.

Pentru un tur de vizitare complet un adult va plati 15 lei, in timp ce biletul pentru copii, pensionari si persoane cu dizabilitati este de 10 lei.

Turistii au posibilitatea de a alege sa viziteze doar Galeria Regala din incinta Cazinoului, iar pentru o vizita un adult va plati 5 lei, iar pentru copii de pana la 15 ani, pensionari si persoane cu dizabilitati pretul este de 3 lei.

Cazinoul din Sinaia este folosit ca centru de conferinte, cladirea gazduind, de asemenea, vernisaje, expozitii, lansari de carte si spectacole de teatru.

Anul acesta Cazinoul din Sinaia implineste o suta de ani de functionare.

Cazinoul este situat in parcul "Dimitrie Ghica" si a fost construit la initiativa lui Carol I. Constructia a inceput in 1912 si a fost terminata un an mai tarziu.

Cazinoul l-a avut ca prim actionar pe baronul de Marcay, actionar al cazinoului din Monte Carlo, dupa arhitectura caruia a fost construit si cel din Sinaia.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#cazino Sinaia deschis vizitatori, #vizitare cazino Sinaia , #expozitie