Ziare.com

Presa din Croatia prezinta 'dovada indubitabila' ca Franta a fost avantajata in finala Cupei Mondiale 2018

Marti, 17 Iulie 2018, ora 08:16

   

Presa din Croatia prezinta 'dovada indubitabila' ca Franta a fost avantajata in finala Cupei Mondiale 2018
Croatii nu au trecut inca peste infrangerea suferita in finala Cupei Mondiale 2018 in fata Frantei.

Presa croata contesta in continuare penaltiul din care Franta a marcat golul de 2-1, acordat dupa un hent comis de Ivan Perisici si validat de reluarea VAR.

Jurnalistii croati de la Index sustin astfel ca arbitrul argentinian Nestor Pitana a incalcat regulile de aplicare ale sistemului VAR.

Potrivit regulamentului FIFA, arbitrul trebuie sa urmareasca reluari in "slow motion" doar pentru a stabili cu exactitate locul in care s-a comis greseala, insa Pitana ar fi incercat sa se convinga daca Perisici comite sau nu hent.

"Aceasta este dovada indubitabila ca am fost dezavantajati de arbitraj", scriu jurnalistii croati.

Pentru a sustine cele spuse, croatii publica si parerea lui Peter Walton, un fost arbitru din Premier League, in prezent analist TV la ESPN.

"Mana lui Perisici era in pozitie naturala. Arbitrul trebuia sa urmareasca reluarile la viteza normala pentru a stabili existenta contactului. El a petrecut prea mult timp in fata ecranului", a afirmat Walton.

Franta a castigat Cupa Mondiala 2018 dupa ce a invins Croatia in marea finala, scor 4-2.

Pentru Franta acesta este al doilea titlu mondial din istorie, dupa cel din 1998.

Cel mai bun jucator de la Cupa Mondiala 2018 a fost desemnat croatul Luka Modrici, in timp ce britanicul Harry Kane a iesit golgheterul competitiei.

C.S.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Croatia Franta arbitraj Croatia Franta
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 22993 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Crying pussies!

Croatia ciocul mic si pashi pe corash!
Franta a fost mult mai buna decit voi.
Acceptati realitatea si nu mai fiti ca niste democrati terfelitzi de un an si jumatate de Trump care nu au capacitatea "telectuala" sa priceapa ca...au pierdut!
Ajunge nu va faceti de ris!Sinteti mari si am tinut cu voi!

 

Probabil croatii..

l-au intrebat si pe marele fost "arbitru international" Craciunescu, care cand comenteaza Liga 1, da verdictele intotdeauna impartial impotriva "bozgorilor" de la Cluj. Sau poate l-au intrebat si pe niculaeda.

Hentz.

A fost hentz clar in careu.Restul sunt vorbe pe alaturi.

 

Nu insemna ca daca mingea a atins mana e neaparat penalty

Penalty e doar daca:
1) jucatorul atinge intentionat mingea cu mana
sau
2) mingea se indrepta spre gol
sau
3) jucatorul are mana intr-o pozitie anormala, deobicei deasupra capului
In cazul lui Perisic s-a vazut clar ca mingea i-a venit in mana fara ca el sa-si dea seama in ce directie se duce din cauza ca a fost clar mascat de jucatorul francez din fata lui, care era foarte aproape de el. Cred ca jucatorul francez a si deviat putin mingea, dar in orice caz Perisic nu putea sa stie unde se duce mingea, nu putea sti cum va fi deviata de cel din fata lui.
In plus, e absurd ca un jucator sa faca hent intentionat intr-o asemenea situatie, mai ales ca stie ca exista VAR-ul.
A fost o greseala clara de arbitraj, mai multi arbitri cunoscuti au spus asta, inclusiv Howard Web, arbitrul finalei din 2010.
Eu cred ca la reluarea video Pitana n-a vazut din unghiul potrivit, din care s-a vazut foarte bine la TV.
Dar a fost in primul rand o greseala a VAR-ului, pentru ca-n mod normal nu trebuie sa intervina decat in cazuri de greseli evidente ale arbitrului.
Asta e, greselile arbitrilor tin si ele de noroc, iar Franta a avut destul de mult noroc in finala, la primele 2 goluri, pentru ca la lovitura libera care a dus la primul gol fusese o simulare a lui Griezman, s-a vazut clar la reluare.
Iar un gol prin care o echipa preia conducerea e foarte important, pentru ca apoi isi permite sa joace doar pe contraatac, ceea ce a facut Franta.
Oricum, se stie ca-n competitii eliminatorii de genul asta norocul joaca un rol foarte important, din cauza asta de cele mai multe ori echipa cea mai buna nu castiga competitia.

...

Daca "jucatorul atinge intentionat mingea cu mana" e penalty si eliminare. Asa, mingea atinge mana jucatorului in aer si isi schimba traiectoria, penalty!



Platforma pentru solutionarea online a litigiilor