Ambasadorul Frantei despre Constantin Stroe: Un om care a marcat o epoca

Duminica, 18 Decembrie 2016, ora 12:50
7806 citiri
Ambasadorul Frantei despre Constantin Stroe: Un om care a marcat o epoca
Foto: Captura YouTube

Francois Saint-Paul, ambasadorul Frantei la Bucuresti, a anuntat ca tara sa deplange, alaturi de Romania, disparitia lui Constantin Stroe, fost director al uzinei Dacia de la Mioveni, subliniind ca activitatea acestuia "a marcat, prin profesionalism si personalitate, o intreaga epoca".

"Franta si Romania deplang disparitia domnului Constantin Stroe, artizanul nasterii si dezvoltarii uzinei Dacia de la Mioveni, Cavaler al Legiunii de onoare, care si-a petrecut 48 de ani din viata in industria auto din Romania. Asa cum se mentioneaza in mesajul de condoleante din partea conducerii grupului Renault, 'lui Constantin Stroe i se datoreaza, in buna parte, salvarea marcii Dacia dupa anii '90 si reintoarcerea acesteia in marea familie a Grupului Renault'.

Toate gandurile noastre se indreapta astazi catre familia si sotia dansului, doamna Ecaterina Stroe, directoarea Aliantei franceze din Pitesti. Am pierdut astazi un om a carui activitate a fost unanim recunoscuta si care a marcat, prin profesionalism si personalitate, o intreaga epoca", a transmis intr-un comunicat de presa ambasadorul Frantei in Romania.

Scurta biografie

Constantin Stroe, fost presedinte al clubului FC Arges si fost director al uzinei Dacia de la Mioveni, a murit, sambata, la varsta de 74 de ani, in urma unui atac vascular cerebral. In data de 27 noiembrie, Stroe a suferit un accident vascular cerebral, iar o zi mai tarziu a fost operat la spitalul Bagdasar Arseni din Bucuresti. Ulterior, a intrat in coma, iar sambata a incetat din viata.

Constantin Stroe avea functia de presedinte onorific al noului club FC Arges. In anii '90, FC Arges a reusit performante importante in cupele europene, avandu-l pe Constantin Stroe in conducere si fiind sustinut financiar de Dacia.

Constantin Stroe s-a retras de la conducerea lui FC Arges cand Renault a decis ca Uzinele Dacia sa nu mai sprijine financiar echipa de fotbal.

In 2004, a fost decorat de statul francez cu distinctia Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare. In 2012, Constantin Stroe a fost decorat de statul roman cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler.

Pe langa pozitia de la Dacia, Constantin Stroe a fost Presedintele Asociatiei Constructorilor Romani de Automobile.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#ambasador Franta Constantin Stroe murit, #ambasador Franta moarte Constantin Stroe, #reactii moarte Constantin Stroe , #murit