Angajatii Dacia lucreaza si sambata ca sa faca fata comenzilor

Marti, 06 Iulie 2010, ora 17:36
2117 citiri
Angajatii Dacia lucreaza si sambata ca sa faca fata comenzilor

Francezii si spaniolii care vor o Dacia Duster trebuie sa astepte sase luni din cauza numarului mare de comenzi, care au facut ca uzina sa isi mareasca cadenta si volumul de fabricatie.

"2009 nu a fost un an ratat pentru industria auto romaneasca, productia de automobile situandu-se la un nivel de 296.000 de vehicule, in crestere cu 20.9 % fata de anul 2008. (...)Tendinta de crestere se va mentine si vom ajunge la un nivel cu cca 10% mai mare decat in 2009, deci anul 2010 va fi unul bun. Industria auto va fi influentata de cresterea TVA la fel ca si celelalte sectoare, dar nu "va fi lovita din plin", a declarat Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia, pentru Bloombiz.

Stroe mai spune ca nici cumparatorii nu vor fi prea afectati de majorarea TVA pentru ca vanzatorii de automobile vor face in asa fel incat cresterea TVA sa fie acoperita de promotii, asa ca preturile vor ramane atractive.

Majorarea TVA nu este singurul factor care influenteaza piata auto nationala, numarul de masini vandute in tara fiind in scadere si din cauza recesiunii economice, accesului greu la creditare, lipsei de lichiditati, importurilor de second-hand-uri, efectelor psihologice ale crizei, etc.

Totusi, daca vanzarile au scazut in tara, Dacia are succes urias in Europa. "Programele RABLA din UE sunt pe final, Germania l-a stopat din octombrie anul trecut, Franta a redus prima de casare, Spania si Italia sunt in curs de oprire a acestor programe de stimulare a pietelor auto. Dacia a avut abilitatea si flexibilitatea de a folosi o conjuctura favorabila creata si o strategie de pret adaptata acestei perioade de criza", a explicat Constantin Stroe.

aaaaaa

Volumul de comenzi primite pentru Duster au facut ca uzina Dacia sa isi mareasca cadenta si volumul de fabricatie astfel incat acum se lucreaza si in fiecare zi de sambata, mai precizeaza vicepresedintele Dacia.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Dacia Duster, #Dacia comenzi Europa, #Dacia vanzari Europa , #Duster