Dacia Duster, cel mai vandut autoturism din Romania

Marti, 20 Martie 2012, ora 10:45
2583 citiri
Dacia Duster, cel mai vandut autoturism din Romania
Foto: Ziarul Financiar

Dacia Duster a depasit vanzarile modelului Logan, pe piata din Romania, pentru prima oara de la lansarea autoturismului de teren al constructorului de la Mioveni.

In luna februarie, Dacia Logan nu s-a mai situat pe primul loc in clasamentul celor mai bine vandute automobile pe piata din Romania, aceasta pozitie fiind preluata pentru prima oara de catre modelul de teren al Dacia, Duster, scrie Ziarul Financiar.

Diferenta dintre cele doua modele este mica, de doar 130 de unitati, dar a permis Duster sa ocupe primul loc, dupa ce anul trecut a ocupat locul al doilea, dupa Logan si inaintea modelelor de import.

Trebuie spus ca schimbarea de lider a venit in conditiile in care, in primele doua luni ale lui 2012, programul Rabla a fost sistat. Prin acest program, Logan inregistreaza vanzari importante, el urmand a fi reluat in primavara acestui an.

Pretul mediu al unei Dacia Duster este de doua ori mai mare decat cel al unei Dacia Logan - 15.000 de euro fata de 7.500 de euro.

"In aproape doi ani de la lansarea sa, Duster a demonstrat ca este o masina fiabila pe care se poate conta oricand. Acest lucru a contat foarte mult, mai ales in luna februarie a acestui an, atunci cand multe drumuri au fost inchise, iar pe cele deschise se circula cu dificultate", a declarat vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe.

Modelul Dacia Duster a fost lansat in primavara anului 2010, in luna martie, fiind primul SUV din istoria Dacia. Beneficiaza de doua motorizari, 1,6 litri si 1,5 litri diesel. El a fost desemnat cel mai ieftin SUV din lume, la putin timp dupa lansarea sa.

Dacia Logan s-a lansat in 2004 si reprezinta cel mai bine vandut model dupa anul 2000. Modelul a intrat deja in al noualea an de productie si s-au vandut pana in prezent peste 1,2 milioane de unitati. Logan a fost dotat cu motorizari de 1,0 litri, 1,2 litri, 1,4 litri, respectiv 1,6 litri, dar si cu un motor 1,5 litri diesel.

Compania Automobile Dacia a fost preluata de grupul francez Renault, la finalul anului 1999, iar de atunci au fost scoase pe piata zece modele, ultimul fiind lansat in luna martie, la Salonul Auto de la Geneva - Dacia Lodgy.

Dacia Duster - cel mai reusit model Dacia Renault

Dacia Duster a fost votat cel mai reusit model al producatorului de la Mioveni, dupa preluarea acestuia de catre producatorul francez Renault, este de parere unul din trei cititori ai Ziare.com.

Dacia Duster, cel mai reusit model Dacia Renault - sondaj

Astfel, Duster a fost votat de 37,55% dintre participantii la vot drept cel mai reusit model al Dacia Renault, asa cum reiese in urma sondajului desfasurat in perioada 10-18 martie 2012, la care au participat 4.604 persoane.

Pe locul doi a fost votata, la mare distanta, Dacia Logan, pentru care au optat 17,38% dintre participantii la sondaj, in timp ce al treilea loc a fost ocupat de Dacia Solenza, cu 12,81% dintre preferintele cititorilor Ziare.com.

Este de remarcat ca cele trei modele au adunat impreuna aproape 68% din numarul total de voturi, numai Duster depasind numarul de voturi ale ultimelor sapte modele la un loc.

Spre comparatie, al patrulea model Dacia Renault din acest clasament a fost Sandero, care a strans putin peste 7% din optiuni, in timp ce pe ultimele locuri s-au aflat Logan VAN si Logan Pick-Up, cu cate putin peste 1%.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#vanzari Dacia Duster, #Duster lider vanzari Dacia, #vanzari dacia romania, #scadere vanzari Dacia Logan , #Duster