Francezii au descoperit cel mai periculos rival al Daciei Duster: O alternativa interesanta

Luni, 13 Iulie 2015, ora 17:02
8518 citiri
Francezii au descoperit cel mai periculos rival al Daciei Duster: O alternativa interesanta
Foto: Turbo.fr

Jurnalistii francezi au descoperit cel mai periculos adversar pe care Dacia Duster il are pe segmentul ei de piata.

Conform publicatiei Turbo, Ssangyong Tivoli reprezinta o alternativa foarte buna pentru SUV-ul romanesc.

"Fara o concurenta reala in versiunea de baza, Dusterul ar putea avea un rival serios in cazul celor interesati de varianta sa de top. Ar putea Tivoli sa fie alegerea rationala dintre cele doua?

Nu vom ascunde faotul ca Ssangyong nu a produs intotdeauna autovehicole de nivel european. Si ne gandim la Kyron, Rodius si chiar la Actyon. Dar acest trecut mai putin glorios este acum uitat. Tivoli se integreaza perfect pe segmentul SUV-urilor compacte si se vrea a fi un concurent direct pentru Renault Captur si Peugeot 2008. Primele impresii din presa sunt pozitive, iar preturile il pozitioneaza foarte bine: 16.990 de euro in varianta de baza pentru motorul de 1,6 litri si 126 cai putere.

Comparativ, este cu patru mii de euro mai ieftin decat Captur si 2008, cu dotari si motoare comparative, si este cu numai 1.500 de euri mai scump decat un Duster in echiparea de top, cu excelentul motor 1,2 TCE de 125 cai putere", scriu francezii.

In continuare, acestia au comparat cele doua autoturisme de teren.

Dusterul iese invingator la capitolul emisii de carbon, in timp ce la capitolul design parerile sunt impartite. Daca modelul Dacia are o infatisare consevatoare, pe placul majoritatii, rivalul asiatic vine cu linii indraznete, care fie plac, fie nu.

Tivoli castiga insa net la capitolul interior, materialele utilizate si chiar ergonomia habitaclului fiind superioare Dusterului.

Modelul producatorului de la Mioveni se impune insa la tinuta de drum, in special datorita motorului de 1,2 litri, superior propulsorului mai mare si mai putin performant al celor de la Ssangyong.

"In cele din urma, Tivoli reprezinta o alternativa interesanta la Duster din punct de vedere rational. Mai bine finisat, atat la interior, cat si la exterior, Tivoli ne-ar fi convins daca ar fi avut un comportament mai bun in traficul urban si daca mecanica sa nu ar fi inspirat atata fragilitate. Pentru unii, aceste lucruri vor fi prohibitive, in timp ce altii ar putea fi convinsi de garantia sa de cinci ani sau 100.000 de kilometri", concluzioneaza francezii.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#Dacia Duster rival, #Dacia Duster Ssangyong Tivoli, #Duster Tivoli test comparatie , #Duster