Renault pregateste un inlocuitor pentru Dacia Duster

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 15:42
6170 citiri
Renault pregateste un inlocuitor pentru Dacia Duster
Foto: autoreport.ro

Dacia Duster urmeaza sa lase locul unui model mai nou. Nu e singurul. Constructorul auto Renault are deja pregatita o alta gama Sandero, potrivit unui anunt facut de conducerea companiei.

"In 2013, la finele anului, am incheiat reinnoirea intregii game Logan cu ultimul Duster, care a fost lansat in septembrie-octombrie 2013. Astazi, avem o gama complet noua si lucram la gama viitoare pentru Sandero. De asemenea, cautam inlocuitor inclusiv pentru Duster", a declarat directorul de achizitii al Renault Group Romania RGR, Antoine Aoun, potrivit economica.net, care citeaza Agerpres.

Oficialul francez a tinut sa asigure ca Renault nu vrea sa plece din Romania, tara in care compania franceza "va continua cu putere". "Exportam in Romania, in India sau Brazilia. Avem o directie de achizitii cu o masa totala de doua miliarde de euro anual, cu foarte multa transparenta.

Reteaua de furnizori angajeaza 130.000-150.000 de persoane care lucreaza direct sau indirect pentru Dacia. Cifra de afaceri in 2012 a fost de 4 miliarde de euro, echivalentul Renault-Dacia de 3% din PIB.

Renault crede in aceasta tara, in continuare, deoarece, de la achizitia Dacia, avem investitii in valoare de un miliard de euro si nu am terminat. Vom continua cu putere, in forta, si este un mesaj important la adresa furnizorilor. Ii invitam sa vina in Romania pentru ca se pot face afaceri aici. Suntem optimisti pentru 2014 si pentru anii urmatori. Romania este o tara cu oameni priceputi, cu initiative din partea statului", a declarat Antoine Aoun la Forumul de afaceri Franta-Europa de Sud-Est.

Controversele privind posibila retragere a Renault din Romania au pornit dupa ce presedintele Basescu a declarat, in cadrul unui interviu, ca lipsa unei infrastructuri bune va duce la plecarea constructorului auto, iar productia de la uzina Dacia din Pitesti va fi inlocuita de activitatea fabricii din Maroc.

"Este sigur ca se va pierde asamblarea de la Pitesti, la uzinele Dacia, pentru ca deja la Tanger sunt capacitati de preluare existente, s-a trecut la faza a doua de extindere a capacitatii uzinei Dacia din Maroc. Acolo, pui masina direct in vapor, este portul la cativa kilometri de fabrica, nu ca in Romania, unde Guvernul poate gandi sa dea prioritate la Bucuresti-Alexandria decat la Pitesti-Sibiu", a spus presedintele Traian Basescu.

Premierul Victor Ponta l-a acuzat pe Traian Basescu imediat de "prostie" si "inconstienta sinistra" pentru aceaste declaratii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#Renault Dacia Duster inlocutor, #Renault Dacia Duster model nou, #Renault inlocuitor Duster model , #Duster