Dacia a uimit in prima zi la Salonul Auto de la Geneva - ce scrie presa britanica

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 08:06
15078 citiri
Dacia a uimit in prima zi la Salonul Auto de la Geneva - ce scrie presa britanica
Foto: Automarket

Dacia a inceput in forta prima zi a Salonului Auto de la Geneva (Elvetia), prezentand o surpriza care i-a uimit pe jurnalistii straini si romani aflati la eveniment.

Producatorul autohton a venit cu o premiera istorica: un motor 1.2 TCe 4x4, ce va fi disponibil pe Dacia Duster (primul Euro 6 din istoria Dacia), ce va include si un sistem Start-Stop.

Noutatea Dacia a primit numeroase laude din partea jurnalistilor straini prezenti la eveniment, iar Duster este considerat in acest moment o adevarata afacere pentru soferii care-si doresc un SUV, dar nu au un buget considerabil.

Jurnalistii de la Plymouth Herald noteaza ca Duster lupta pe o piata din care fac parte Nissan Qashqai sau Land Rover Freelander, dar are avantajul pretului.

"Pretul acestor vehicule ce tind sa coste intre 17 si 30 de mii de lire sterline, in functie de preferinte, se situeaza mult peste cu adevarat uimitorul pret de pornire al Dacia Duster. Cu mai putin de 10 mii de lire sterline primesti versiunea de baza, in timp ce chiar si versiunea de top 4x4 diesel costa cu cel putin 25% mai putin decat rivalele sale", a comentat sursa citata.

Dacia prezinta un motor revolutionar in premiera la Geneva

Publicatia britanica mai scrie ca scaunele din Dacia Duster "sunt foarte confortabile si ofera o vizibilitate decenta", singura problema fiind geamurile laterale.

Jurnalistii mai remarca faptul ca Dacia nu este doar ieftina la cumparare, ci si "la fel de ieftina la intretinere", intrucat consumul este foarte scazut.

In ceea ce priveste eventualele minusuri ale Dacia Duster, jurnalistii britanici concluzioneaza ca acestea nu merita luate in seama.

"Daca este ceva ce aceasta masina nu poate oferi, deja devine irelevant tinand cont de pret. Orice ai alege, vei gasi Dacia o masina stilata, finisata practic si convenabila", a conchis sursa citata.

Tot in cadrul Salonului de la Geneva, Dacia a lansat si modelele aniversare pentru toata gama.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
#motor nou Dacia Duster, #pret Dacia Duster, #Dacia Duster presa britanica , #lansare