Dacia va lansa o bicicleta de 1.000 de euro

Marti, 01 Aprilie 2008, ora 08:12
9018 citiri
Dacia va lansa o bicicleta de 1.000 de euro

Dacia va lansa pe piata o bicicleta care va costa 1.000 de euro, destinata oamenilor de afaceri din orasele aglomerate.

Din informatiile preliminare, se stie ca bicicleta va purta numele companiei romanesti si va fi comercializata in toate showroom-urile Dacia din tara. De asemenea, Dacia va exporta noul produs in tarile vest-europene prin intermediul retelei Renault.

Noul produs Dacia a fost dezvoltat si conceput de Centrul Tehnologic Renault din Romania.

Inginerii romani au recurs la implementarea unui program din care sa rezulte o bibicleta performanta, creata special pentru mediul urban aglomerat. Asadar, la capitolul design merita mentionat caracterul aerodinamic al bicicletei Dacia. Forma finala a cadrului este rezultatul testelor intreprinse de proiectantii Dacia, care au colaborat cu specialistii de la Trek, una dintre cele mai mari companii de biciclete de sosea.

O alta caracteristica importanta a viitoarei biciclete Dacia este folosirea fibrei de carbon. Cadrul bicicletei si furca - fata sunt confectionate integral din fibra de carbon, ceea ce explica in mare masura pretul de 1.000 de euro la care este estimat modelul Dacia. In plus, bicicleta dispune de suspensii moi pe fata, adaptate in mod special drumurilor drepte, frane pe discuri si far automat cu halogen.

Noua bicicleta dispune de prezenta schimbatoarelor Shimano, ceea ce presupune ca toate subansamblele bicicletei Dacia sunt confectionate de producatorul japonez, dar nu exista inca o confirmare oficiala in acest sens.

Varianta standard prezinta 18 viteze, realizabile din cele 3 foi si 6 pinioane ale butucului - spate.

Dacia a pregatit si o versiune racing a bicicletei sale, cu 21 de viteze si cu variatiuni mai mari intre foaia mare si pinionul mic. Vorbim despre o foaie mare cu 55 de dinti si un pinion mic de 7 dinti, marimi specifice doar bicicletelor profesionale.

Versiunea racing va fi disponibila fara aparatori si portbagaj, cu suspensii rigide si pedale profesionale. Bicicleta Dacia racing va fi comercializata din toamna alaturi de un pachet complet de accesorii, pantofi, casca si manusi de ciclist.

Pretul la care specialistii de pe piata bicicletelor profesionale si performante il estimeaza pentru versiunea racing se ridica la circa 2200 de euro.

Prima generatie a bicicletei romanesti va fi produsa la Mioveni si este destinata in special tinerilor oameni de afaceri din orasele aglomerate.

Bicicleta Dacia intra pe un segment de piata aflat la un nivel calitativ extrem de inalt, dar modelul romanesc are avantajul pretului. Se vehiculeaza ca Dacia va lansa pe piata noua bicicleta odata cu modelul Sandero in Romania, urmand sa existe o promotie prin care cele doua produse sa fie vandute la pachet.

Stire preluata de pe site-ul Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#Dacia, #mioveni, #sandero, #Renault , #lansare