Noutati Dacia la Salonul Auto de la Frankfurt

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 17:13
4498 citiri
Noutati Dacia la Salonul Auto de la Frankfurt
Foto: Arhiva Ziare.com

Dacia a anuntat, luni, ce noutati va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt, care incepe pe 15 septembrie.

In primul rand, constructorul auto lanseaza prima sa cutie de viteze robotizata, denumita Easy-R.

Disponibila pe motorizarea TCe 90 CP asociata cu sistemul Stop & Start, aceasta are 5 trepte si "asigura un confort sporit in utilizare datorita transmisiei fara pedala de ambreiaj", potrivit comunicatului remis Ziare.com.

Cutia Easy-R va fi disponibila in lunile urmatoare pe modelele Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway.

Performanta remarcabila pentru Dacia: Ce a reusit uzina din Mioveni

Un nou model Duster

De asemenea, Dacia va prezenta si modelul Duster Edition 2016.

Masina are noi jante de aliaj, de 16 inchi, de culoare neagra, precum si o noua nuanta de caroserie, "vert Altai", care inlocuieste in gama nuanta "gris Olive".

La interior sunt disponibile doua noi tapiterii ("Silicon noir" si "Federer gris" pe fond negru) cu cusaturi discrete de culoare "gris Technique", arata producatorul auto.

Versiunile de baza vor beneficia de tapiteriile in nuanta "Silicon noir", iar cele superioare vor beneficia de tapiteriile "Federer gris" pe fond negru.

Nuanta "gris cosmos" va fi inlocuita de "gris platinium" (in functie de tara si de versiune) in special la nivelul panourilor de usi, a manerelor de sustinere si a ornamentelor de pe fatada centrala a plansei de bord.

Pe acest model de Duster, in functie de versiune si tara, este disponibil un sistem multimedia de navigatie, Media-Nav Evolution, care presupune un grad mai ridicat de calitate decat anteriorul Media-Nav.

Asadar, sistemul integreaza functia info-trafic, cu alerte de siguranta pentru zonele periculoase, dar si acces la conectivitate prin intermediul unor aplicatii dedicate.

Spre exemplu, vehiculul este echipat cu sateliti de comanda care permit accesul la asistentul vocal Siri al Apple.

Nu in cele din urma, Duster Edition 2016 se mandreste cu o camera video pentru marsarier, optionala in functie de tara.

C.P.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#Dacia lansari salon auto Frankfurt, #dacia salon auto frankfurt , #lansare