Bloomberg: Dacia, marca preferata a oamenilor de afaceri

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 18:37
4828 citiri
Bloomberg: Dacia, marca preferata a oamenilor de afaceri
Foto: Bloomberg

Oamenii de afaceri incep sa renunte la masinile Ford si sa achizitioneze autoturismele low-cost de la Dacia.

Un exemplu in acest sens este Wolfgang Hirschauer, care are o firma in domeniul productiei de unelte, potrivit Bloomberg.

"Cautam o masina low-cost, cu echipare de baza, strict pentru transportarea produselor", a precizat afaceristul, care si-a achizitionat o Dacia Logan, in detrimentul unui Ford Espace, masina care facea furori printre micii producatori germani, in anii trecuti.

"Autoturismele nu mai reprezinta un obiect cu care sa te dai mare. Mai nou, oamenii prefera sa investeasca in smartphone-uri decat in masini", a declarat Arnaud Deboeuf, directorul Renault, compania care detine Dacia.

Dupa ce a achizitionat Dacia in 1998, Renault a incercat initial sa foloseasca producatorul auto roman pentru a atrage clientii din tarile est-europene si din alte state emergente.

Ulterior, incepand cu 2004, odata cu introducerea Loganului, acest plan s-a schimbat, avand in vedere ca europenii din Vest s-au orientat catre masinile low-cost. In consecinta, Dacia a inceput sa castige tot mai mult teren.

Potrivit publicatiei citate, producatorul auto roman reprezinta plasa de siguranta pentru Renault, avand in vedere ca vanzarile pe batranul continent ale companiei sunt in scadere, in timp ce Dacia se descurca mult mai bine.

In trimestrul al treilea, vanzarile Renault au scazut cu 18,4% in Europa, in timp ce Dacia a inregistrat o cota de piata de 1,7% pe piata vehiculelor de pasageri si cea a vehiculelor comerciale usoare, in urcare cu 0,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Dacia vanzari Europa, #Dacia competitie Ford, #Dacia succes Europa , #Logan