Ziare.com

Dacia a produs 1,5 milioane de vehicule pe platforma X90

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 12:08

   

Dacia a produs 1,5 milioane de vehicule pe platforma X90
Uzina Dacia a produs 1.500.000 de vehicule pe platforma X90 in cei aproape opt ani de la fabricarea primului automobil Logan berlina, gama dezvoltata pe platforma X90 si care in prezent cuprinde cinci modele, respectiv Logan, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-Up si Sandero cu versiunea sa Stepway.

"La sfarsitul saptamanii trecute, de pe linia de montaj a Uzinei Vehicule Dacia a iesit vehiculul care marcheaza fabricarea la uzina de la Mioveni a 1.500.000 de vehicule realizate pe platforma X90. Este vorba de un vehicul Logan berlina, 1.2 75 CP, de culoare rosu passion, care va merge catre un client din Romania", se arata in comunicatuk transmis joi de constructorul auto.

In cei aproape opt ani de la fabricarea la Mioveni a primului automobil Logan berlina, gama de vehicule dezvoltate pe platforma X90 a cunoscut o evolutie constanta.

"Astazi ea cuprinde cinci modele (Logan, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-Up si Sandero cu versiunea sa Stepway), disponibile in 13 versiuni de echipare si doua serii limitate pentru gama Sandero", se mai spune in comunicat.

Cadenta de fabricatie a uzinei Dacia este de 1.389 vehicule pe zi. In prezent, peste 90% din volumele de productie sunt destinate exportului.

Sursa: rNews

Articol citit de 843 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor