Logan, Duster si Sandero, printre cele mai bine vandute masini in Rusia

Vineri, 08 Aprilie 2016, ora 19:29
3242 citiri
Logan, Duster si Sandero, printre cele mai bine vandute masini in Rusia
Foto: Ziare.com

Duster, Logan si Sandero s-au situat in martie in topul celor mai bine vandute 25 de modele in Rusia, conform datelor publicate vineri de Association of European Businesses (AEB).

Insa livrarile de autoturisme si vehicule comerciale usoare pe aceasta piata au scazut cu 10%, la 125.917 unitati, pe fondul problemelor cu care se confrunta economia si a deprecierii rublei.

"Rezultatele din martie demonstreaza ca piata auto in ansamblu inca nu este intr-o situatie buna, desi se redreseaza gradual, dupa lunile de declin continuu. Progresele suplimentare in aceasta directie depind de stabilitatea mediului macroeconomic si continuitatea eforturilor guvernamentale privind stimularea cererii in urmatoarele luni", a apreciat Joerg Schreiber, presedintele Association of European Businesses.

Luna trecuta, pe primul loc in topul celor mai bine vandute masini in Rusia s-a situat Solaris, de la Hyundai (7.678 vehicule), urmat de Rio, de la Kia (5.832 unitati), Lada Granta (5.181 unitati) si Lada Vesta (4.595 vehicule) - fabricate de AvtoVAZ - si Duster, cu 4.237 vehicule. Pe locurile 11 si 13 se afla Sandero si Logan, cu 2.618 si, respectiv, 2.389 vehicule.

Logan, Duster si Sandero, printre cele mai bine vandute masini in Rusia

In primul trimestru din acest an, au fost vandute in Rusia 319.092 de autoturisme si vehicule comerciale usoare, in scadere cu 16,9% fata de perioada similara din 2015. Anul acesta, cererea va scadea probabil cu inca 4,7%, la 1,53 milioane de vehicule, a estimat Joerg Schreiber, presedintele Association of European Businesses.

In perioada ianuarie - martie 2016, pe primul loc in topul celor mai bine vandute masini in Rusia s-a situat Solaris, de la Hyundai (21.434 vehicule), urmat de Lada Granta (18.893 unitati), fabricat de AvtoVAZ, Rio, de la Kia (16.402 unitati) si Duster, cu 10.813 vehicule. Pe locurile 12 si 13 se afla Logan si Sandero, cu 6.095 si, respectiv, 5.921 vehicule.

Vanzarile de automobile pe piata rusa s-au prabusit cu 36% anul trecut pe fondul intrarii in recesiune a economiei rusesti, din cauza sanctiunilor internationale si a scaderii pretului petrolului.

Renault detine o participatie de 50% la compania holding care controleaza AvtoVAZ, in timp ce partenerul nipon Nissan Motor Co. detine un pachet de 17,13%, iar corporatia rusa de stat Rostec are un pachet de 32,87%. Impreuna, Renault, Nisan si AvitVAZ au fost responsabile pentru aproximativ o treime din cele 1,6 milioane de autoturisme noi vandute anul trecut in Rusia, insa, cu toate acestea, vanzarile lor combinate au scazut cu 32% in ritm anual.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#Dacia vanzari Rusia, #Logan Duster Sandero vanzari Rusia , #Logan