Presa franceza, despre Dacia Logan MCV: O masina pentru familiile modeste

Luni, 23 Martie 2015, ora 11:52
9750 citiri
Presa franceza, despre Dacia Logan MCV: O masina pentru familiile modeste
Foto: Caradisiac

Dacia revine in atentia jurnalistilor francezi, care au luat la "puricat" Loganul MCV.

Specialistii publicatiei Caradisiac au testat recent un Logan break si si-au prezentat impresiile in cadrul unui material destul de amplu.

Concluzia francezilor este ca Loganul este un autoturism bun pentru familiile modeste, care nu isi permit sa dea multi bani pe o masina si care nu au pretentii ca aceasta sa aiba performante impresionante.

Cei de la Caradisiac au "pus mana" pe o Dacia Logan MCV dotata cu motorul diesel 1,5 dCi de 90 cai putere, dupa ce, in urma cu ceva timp, testasera varianta mai slaba, cu 75 de cai putere.

Prima impresie a fost una buna, acestia salutand revenirea la designul clasic al autoturismului combi.

"Acest break a devenit ceea ce putem numi un break adevarat, in contrast cu predecesorul sau, care era disponibil intr-o varianta cu sapte locuri si cu usi batante in partea din spate. A redevenit o masina cu cinci locuri, cu hayon si cu un profil traditional", noteaza francezii.

Dupa o calatorie de 1.500 de kilometri, sursa citata a realizat un grafic extrem de interesant, punctand autoturismul construit la Mioveni la nu mai putin de 32 de categorii.

Loganul a avut punctaj maxim (cinci stele) la doua dintre acestea, pretul de achizitie si raportul cost-dotari, in timp ce la alte trei, buget total, conduita si ecologie, a fost notat cu patru stele si jumatate.

Punctele slabe ale autoturismului romanesc sunt asistenta la conducere (doua stele), insonorizare si precizia directiei (ambele cu doua stele si jumatate).

"Daca trecem peste anumite neajunsuri ale masinii si ne raportam la pretul sau, nu exista decat o singura concluzie. Un break diesel, cu motor de 90 de cai putere, cu echipamente ca navigatie, Bluetooth, senzori de parcare, aer conditionat, care poate fi achizitionat nou cu garantie trei ani la mai putin de 15 mii de euro, constatam ca nu are rival. Concurentii sai costa cu cel putin sase mii de euro mai mult. Sigur, vin cu performante mai bune, dar acestea li s-ar putea parea inutile celor pentru care masina este un simplu mijloc de transport.

Logan MCV se achita foarte bine de ceea ce trebuie sa faca, nu este masina perfecta, binenteles, insa este rationala si, prin urmare, se pliaza perfect pe vremurile in care traim", concluzioneaza francezii.

Dacia Logan MCV cu motorul 1,5 dCi are un pret de pornire de 12.850 de euro in Franta si ajunge pana la un maxim de 14.950 de euro.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Dacia Logan MCV Franta, #Logan testat Franta, #Logan diesel Franta , #Logan