Noi detalii despre Dacia Dokker si Dokker Van (Galerie foto & video)

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 11:35
11282 citiri
Noi detalii despre Dacia Dokker si Dokker Van (Galerie foto & video)
Foto: Dacia

Dupa lansarea Lodgy de la inceputul anului 2012, Dacia a venit cu doua noi modele, Dokker si Dokker Van, care largesc tinta de public a producatorului autohton.

Numele "Dokker" este derivat din cuvantul englezesc "dockworker", care desemneaza muncitorii care se ocupa de incarcarea si descarcarea navelor in port.

El subliniaza astfel capacitatea de incarcare a acestor doua vehicule, modularitatea si robustetea lor, au precizat reprezentantii Dacia, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Cele doua noi modele de masini preiau anumite elemente de la Dacia Lodgy, cum ar fi noile comenzi ale stergatoarelor de parbriz si ale farurilor, precum si sistemul multimedia Media Nav, integrat in consola centrala a plansei de bord.

Acesta dispune de un ecran de 18 cm si combina functiile de navigatie, radio si conexiunea cu telefon prin intermediul Bluetooth.

Dokker si Dokker Van au lungimea de 4,36 m, latimea de 1,75 m si inaltimea de 1,81m.

Automobilele vor fi disponibile cu mai multe variante de motorizari: noul motor pe benzina 1,2 TCe de 115 CP, ropulsorul pe benzina 1,6 MPI 85 CP si motorul diesel 1,5 dCi, disponibil in versiunile de 75 CP si 90 CP.

Dacia Dokker, un model multifunctional

Dacia Dokker poate transporta pana la 5 persoane in conditii de confort, asigurand in plus un portbagaj incapator pentru bagajele ocupantilor. Cu o capacitate de 800 de litri si cu o lungime de incarcare de 1,16 m, Dacia Dokker dispune de cel mai mare portbagaj din segmentul sau.

Dacia Dokker este echipat in serie cu o usa laterala culisanta vitrata. O a doua usa culisanta este disponibila optional sau in serie pe versiunea varf de gama. Cu o deschidere de 703 mm, portierele culisante faciliteaza accesul la locurile din spate in deplina siguranta, indiferent de situatie.

Locurile din spate asigura un spatiu generos ocupantilor. Pasagerii instalati aici beneficiaza de scaune cu o distanta de la sezut la pavilion de 1.065 mm. Latimea la nivelul umerilor este de 1.458 mm, iar spatiul disponibil la nivelul genunchilor este de 177 mm.

Bancheta spate fractionabila 2/3 - 1/3 permite alegerea mai multor configuratii. Fiecare parte a spatarului banchetei spate poate fi coborata separat pe sezut cu ajutorul unui maner fixat in partea superioara a banchetei. Aceasta se poate plia in stil "portofel" in spatele scaunelor din fata, asigurand astfel un planseu plat cu o lungime de 1,57 m si un volum util de 3 metri cubi.

Dacia Dokker Van, printre modelele cele mai practice din categoria sa

Datorita dimensiunilor sale (lungime-4,36 m, latime-1,75 m si inaltime-1,81 m), Dacia Dokker Van ofera un volum de incarcare generos de 3,3 m3 si o lungime de incarcare de 1,9 m.

Capacitatea sa de incarcare creste in cazul optiunii Dacia Easy Seat. Scaunul pasagerului devine polivalent, deoarece el se poate rabata pentru a degaja o suprafata plana, asemenea unei masute si se poate plia in pozitia "portofel" sprijinit de cutia de documente, pentru a obtine astfel o lungime de incarcare de 2,42m.

Mai mult, scaunul poate fi scos din vehicul, oferind un volum de incarcare de 3,9 metri cubi. Aceasta ultima configuratie permite incarcarea cu usurinta a obiectelor cu o lungime de 3 m (lungimea de incarcare : 3,11 m). Sarcina utila maxima a Dacia Dokker Van atinge 750kg.

Dacia Dokker Van beneficiaza in serie de o portiera laterala culisanta, a doua urmand sa fie disponibila optional. Robuste, portierele se deschid fara efort datorita manerului de mari dimensiuni si asigura un acces usor la zona de incarcare.

Usile spate batante si asimetrice se deschid la 90 de grade si sunt blocate un sistem de retinere care impiedica inchiderea usii in cazul unei rafale de vant. Acest sistem este actionat cu ajutorul unui maner situat pe partea interioara a usii din dreapta si asigura deschiderea usilor la 180 de grade.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#informatii Dacia Dokker, #informatii Dacia Dokker Van, #Dacia Dokker, #Dacia Dokker Van , #modele
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ce se pricep ăştia la rebus... anagramă "Golan"; metagramă "Ologi";