Topul masinilor din Romania care isi pastreaza cel mai bine valoarea in timp - Cum se descurca Dacia

Marti, 31 Martie 2015, ora 16:16
17674 citiri
Topul masinilor din Romania care isi pastreaza cel mai bine valoarea in timp - Cum se descurca Dacia

Dupa 3 ani, o masina din Romania valoareaza, in medie, 45% din pretul initial. Raportat la nivel de combustibil, masinile cu motor diesel se depreciaza mai mult decat cele pe benzina, arata o analiza recenta.

Portalul VeziCatFace.ro a identificat care sunt automobilele care isi pastreaza cel mai bine valoarea in timp, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Topul celor mai bune masini hatchback

Clasa mini

La aceasta clasa, modelul care se depreciaza cel mai putin dupa 3 ani este Smart Fortwo. Dupa aceasta perioada, el valoreaza 49% din pretul initial.

Pe urmatoarele locuri se afla Kia Picanto (48,1%), Hyundai i10 (47,7%), Toyota Aygo (47,3%) si Volkswagen up! (45,2%). In medie, o masina din clasa mini ajunge la 46,5% din pretul initial, dupa 3 ani de zile. Avand in vedere ca atomobilele noi din aceasta clasa costa in jur de 10.000 de euro, acest lucru inseamna o pierdere de 5.350 de euro.

Clasa mica

Suzuki Swift este modelul care isi pastreaza cel mai bine valoarea dupa 3 ani de zile, dintre cele din clasa mica: circa 55,5% din pretul initial. Pe locul secund se afla modelul Logan de la Dacia (53,1%), o prezenta deloc surprinzatoare in top, avand in vedere nivelul scazut al pretului initial.

Urmeaza apoi trei modele asiatice foarte asemanatoare ca evolutie a pretului: Mazda 2 (47,7%), Mitsubishi Colt (47,6%) si Nissan Micra (47,5%). Top 10 masini din clasa mica dupa depreciere este completat de Ford Fiesta (47,3%), Volkswagen Polo (46,3%), Toyota Yaris (46,3%), Seat Ibiza (46,1%) si Renault Clio (45,6%).

Clasa medie

Dintre modelele din clasa medie, Honda Accord isi pastreaza cel mai bine valoarea in timp, ajungand la 47,2% din pretul la nou dupa 3 ani. Pe locurile doi si trei, la distanta foarte mica, se afla Mazda 6 (46,2%) si Toyota Avensis (46%), intr-un clasament asemanator cu cel de la fiabilitatea pe marci. In top 5 mai intra Opel Insignia cu 44,4% si Ford Mondeo cu 42,6%.

SUV-uri

SUV-ul care isi pastreaza cel mai bine valoarea dupa 3 ani este Dacia Duster: 58,7% din pretul de vanzare. Urmeaza apoi Suzuki Jimny (57%), Toyota Hilux (53,7%), Audi Q5 (51,7%) si Honda CR-V (51,5%).

La categoria premium, Audi Q5 este cel mai bine cotat model, avand o valoare cu circa 5 puncte procentuale mai mare decat BMW X3 (51,7% versus 46,9%). Practic, acest lucru inseamna ca BMW-ul se depreciaza cu peste 1.000 de euro mai mult decat Q5-ul in 3 ani de zile (avand in vedere ca pornesc de la preturi relativ similare).

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#modele masini fiabile, #modele masini valoare 3 ani, #masini valoare, #top masini valoare , #modele