Locuinte mai ieftine, dar prea mici, la Project Expo

Sambata, 19 Septembrie 2009, ora 13:29
1714 citiri
Locuinte mai ieftine, dar prea mici, la Project Expo

Targul de case Project Expo vine cu oferte pe care dezvoltatorii le considera irezistibile pentru eventualii cumparatori: avans casa veche, garsoniera la pachet cu Dacia Logan, preturi "sociale" pentru locuinte de lux si altele.

Specialistii spun insa ca unele oferte, desi avantajoase ca pret, se refera la locuinte cu o suprafata mai mica decat cea specificata in Legea Locuintei.

Cei care expun zilele acestea la Project Expo se adreseaza cumparatorilor care vor sa isi cumpere o locuinta prin intermediul programului guvernamental "Prima Casa".

Cea mai ieftina oferta este o garsoniera de 21 de metri patrati care costa 21.000 de euro - doar ca se afla la Ploiesti. In pretul garsonierei intra si o Dacie Logan.

In Bucuresti, garsonierele au preturi cuprinse intre 34.000 si 40.000 de euro (fara TVA), in ansambluri rezidentiale. Suprafetele utile sunt in jurul a 30 de metri patrati.

Printre atractiile targului se mai gaseste si o garsoniera in cadrul unui ansamblu din Prelungirea Ghencea, Avangarde Rezidential, promovat sub sloganul "Luxul la pret social!" O astfel de locuinta poate fi achizitionata cu 37.500 de euro fara loc de parcare, in timp ce pretul cu loc de parcare se ridica la 42.500 de euro, informeaza Adevarul.

Suprafetele sunt mai mici decat cele prevazute in Legea Locuintei. Potrivit normelor, garsoniera nu poate fi sub 37 mp, apartamentul de doua camere ar trebui sa aiba minimum 52 mp, iar cel de trei camere - 66 mp.

Cu toate acestea, "mutarea accentului pe preturi mici, neverosimil de mici, determina ca materialele si tehnologiile utilizate la noile constructii sa fie slabe calitativ, precum si suprafetele sa devina din ce in ce mai mici.

Viitoarele locuinte care se afla acum in proiectare sunt adevaratele locuinte de criza", apreciaza Dan Ioan Popp, director general Impact Developer&Contractor SA, pentru sursa citata.

Targul Project Expo se desfasoara in aceste zile (pana duminica, inclusiv) la Palatul Copiilor din Bucuresti. Intrarea este libera.

A.I.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#Prima Casa, #oferta Project Expo, #targ imobiliar Prima Casa , #oferte
Comentarii
Poza giv
giv
rank 5
La noi pretul locuintei este de aproximativ 30% din valoare