Ambasadorul francez la Bucuresti da Dacia exemplu pentru apararea europeana

Vineri, 26 Mai 2017, ora 17:02
6431 citiri
Ambasadorul francez la Bucuresti da Dacia exemplu pentru apararea europeana
Foto: Ziare.com

Ambasadorul francez la Bucuresti, Francois Saint-Paul, aflat pe picior de plecare din tara noastra, a dat exemplu parteneriatului romano-francez de la Dacia, pentru industria apararii din Europa.

Saint-Paul a spus, intr-un interviu acordat Agerpres, ca este nevoie de parteneriate industriale in domeniul apararii in Europa.

"Cred ca domeniul apararii in Europa este unul foarte important.

(...) E clar ca o Europa a apararii va progresa. De ce? Pentru ca realitatea din prezent ne-o impune. Avem o lume tot mai nesigura si amenintari asupra Europei care sunt foarte clare.

(...) Industria apararii este un sector economic, asadar este nevoie de parteneriate industriale. Europa apararii poate oferi Romaniei, daca profitam impreuna de aceasta sansa, un nou transfer de experienta, de tehnologie, un parteneriat de care toti avem nevoie.

Toti iubim Dacia, Dacia este o intreprindere romana cu o puternica prezenta franceza. Dacia este exemplul pur al parteneriatului din care castiga toata lumea. Sa facem acelasi lucru in Europa apararii. Nu vorbesc doar ca francez. Industria de aparare franceza este foarte competenta.

Vorbesc in calitate de european si despre nevoia ca Romania sa isi reinnoiasca industria apararii. De aici si acordul intre IAR si Airbus Helicopters, un acord considerabil, potrivit caruia Airbus Helicopters este pregatit sa produca, alaturi de IAR, elicopterele de noua generatie H215 M", a declarat ambsadorul francez.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#ambasadorul Frantei Dacia model aparare Europa, #Francois Saint Paul Dacia aparare europeana , #Renault