Dacia ar putea lansa un sedan pe platforma Renault Fluence

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 15:46
4150 citiri
Dacia ar putea lansa un sedan pe platforma Renault Fluence

Dacia ar putea lansa in 2011 un sedan de clasa medie bazat pe platforma lui Fluence si un micro-car de 5000 de euro, rival pentru Tata Nano.

Publicarea primelor imagini cu noul Dacia Duster a lansat in presa internationala o multime de speculatii privind viitorul constructorului roman si viitoarele modele care vor lua nastere la Mioveni. Publicatia germana Autobild vorbeste despre expansiunea Dacia si despre politica profitabila pe care o duc romanii.

Nemtii aduc insa in discutie si o serie de zvonuri potrivit carora urmatorul model pe care Dacia il pregateste este un concurent low-cost pentru clasa medie. Desi multi ar fi tentati sa creada ca subsidiarul Renault ar putea da nastere unei versiuni mai ieftine a actulului Laguna, se pare ca Dacia va cauta o abordare mai personala a modelului.

Un sedan de clasa medie cu logo-ul romanesc ar urma sa aiba la baza platforma extinsa a actualului Fluence, urmasul lui Megane sedan. Ca si in prezent, modelul ce va fi produs la Mioveni ar urma sa beneficieze de pe urma motorizarilor Renault, unitati diesel si benzina cu o putere curpinsa intre 90 si 140 de cai putere. Data lansarii nu se cunoaste, insa am putea vedea pe strada un nou model Dacia cel mai probabil in 2011.

Pentru a atrage insa un numar de clienti si mai numeros, Dacia ar putea colabora in viitor cu constructorul indian Bajaj. Rodul acestui parteneriat va fi un model mini, destinat oraselor, botezat cu nume de cod ULC, abrevierea cuvintelor Ultra Low Cost. Micro-car-ul ar urma sa rivalizeze cu Tata Nano pe piata europeana, pretul de pornire urmand sa fie situat in jurul valorii de 5000 de euro.

Cititi mai mult pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
#Dacia sedan 2011, #Renault Fluence, #Dacia rival Tata Nano , #Renault