Dacia se vinde foarte bine in Franta si Germania

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 07:54
1820 citiri
Dacia se vinde foarte bine in Franta si Germania

Compania Dacia, controlata de Renault, a reusit sa vanda in luna mai 2009 cu 62,1% mai multe autoturisme si autoutilitare fata de aceeasi perioada a anului trecut, in Franta.

De asemenea, vanzarile Dacia/Renault au crescut cu 117 procente si in Germania, relateaza AFP.

Potrivit datelor publicate de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), vanzarile Dacia au urcat in mai peste media pietei.

Dacia a vandut 3.313 autoturisme pe piata franceza in luna mai, in crestere cu 42,1% fata de luna similara din 2008, si aproape 470 de autoutilitare usoare.

Vanzarile Dacia pe piata franceza au insumat, in primele cinci luni din acest an, 19.265 de unitati, in crestere cu 6,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Avansul a provenit de pe segmentul de utilitare, vanzarile de autoturisme coborand cu 2,4%, pana la 17.688 de unitati.

In primele cinci luni din 2009, Dacia a ajuns la o cota de 1,8% pe piata franceza de autoturisme si autoutilitare usoare si la 2% din piata autoturismelor, potrivit CCFA.

Pe piata germana, vanzarile de masini au fost stimulate de programul de prime de casare, prin intermediul caruia fiecare persoana, care vrea sa cumpere o masina noua, poate primi 2.500 de euro, in schimbul celei vechi.

Astfel, vanzarile de automobile au crescut cu 23 de procente, comparativ cu perioada similara din 2008.

Huyndai a inregistrat cea mai mare crestere, de 146%, potrivit oficialilor germani, fiind urmata de Renault/Dacia, cu 117%, si Fiat, cu 102%.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Dacia vanzari Franta, #cresteri Dacia vanzari, #vanzarile Dacia Renault , #Renault
Comentarii