Ziare.com

Dacia va face o fabrica de componente auto pe fosta platforma ARO Campulung

Joi, 12 August 2010, ora 20:29

   

Dacia va face o fabrica de componente auto pe fosta platforma ARO Campulung
Pe terenul fostei uzine de vehicule off-road ARO, grupul Dacia Renault va dezvolta o fabrica de componente auto.

"Pe terenul fostei uzine de automobile de teren "ARO" din Campulung, lucram la un proiect si in toamna speram sa demaram activitatea in industria componentelor auto", a declarat joi, la videochat-ul Adevarul, Constantin Stroe, vicepresedintele consiliului de administratie al grupului "Dacia".

In anul 2003, statul roman a vandut 68,7% din ARO companiei americane "Cross Lander", detinuta de John Perez, la pretul de 180.000 de dolari.

Omul de afaceri Nicolae Ratiu a achizitionat, in urma cu doi ani, prin compania Landmark Management o parte de active in valoare de 16,5 milioane euro din cadrul fostei uzine Aro Campulung. Dupa preluare, compania a derulat investitii pentru reabilitarea platformei, prin reconstructia infrastructurii si reconversia unor hale, a explicat oficialul Dacia.

"In prezent, platforma industriala Aro Campulung are o suprafata de 49 de hectare si include hala principala de productie si unitatile secundare utilizate anterior pentru productia modelului 4x4 Aro", a adaugat Constantin Stroe.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2080 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor