Ponta avertizeaza muncitorii Dacia: Terminati cu mitingurile, ca altfel... (Video)

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 14:32
10970 citiri
Ponta avertizeaza muncitorii Dacia: Terminati cu mitingurile, ca altfel... (Video)
Foto: B1TV

Premierul Victor Ponta a sfatuit liderii sindicali de la Dacia sa termine cu protestele daca nu vor sa ramana de tot fara loc de munca.

Declaratia a fost facuta in contextul in care mai multi angajati ai companiei au iesit in strada, joi, fiind nemultumiti de faptul ca se pierd contracte extrem de avantajoase pentru ca tara noastra nu beneficiaza de o infrastructura adecvata.

Dacia a lansat doua noi modele pe piata din Romania

Principala problema este legata de Autostrada Sibiu - Pitesti, despre care autoritatile sustin ca nu va fi finalizata inainte de 2020.

Ponta: Segmentul Pitesti-Sibiu, trecut ca autostrada in Programul Operational de Transport

"Hai sa fim seriosi, daca o mai tin in mitinguri, atunci se va muta producatia in Maroc. Fac un apel la liderii de sindicat - stiu care e nivelul salariilor de acolo si ce e mai bine pentru noi - sa fie rezonabili pentru ca, altfel, Dacia are si o alta varianta, anume Maroc", a avertizat premierul.

Intrebat daca vor veni si alti producatori auto in Romnania, el a mentionat ca tara noastra, in acest moment, "este una dintre cele mai competitive, daca nu cea mai competitiva piata din Europa".

Ponta, despre Autostrada Transilvania

De asemenea, premierul a vorbit si despre autostrada Comarnic-Brasov, care va fi construita din banii de la buget. El i-a criticat pe liberali, precizand ca din cauza lor, proiectul nu va fi realizat prin parteneriat public-privat.

"Solutia initiala, de parteneriat public-privat, pe care noi inca o consideram a fi cea mai buna, nu poate fi realizata in lipsa unui consens politic, altfel vom ajunge din nou in situatia Bechtel.

Ati vazut clar pozitia celor de la PNL, au tipat, au zis ca e groaznic ca e cumplit. Asa ca ministrul Ioan Rus a pus si aceasta autostrada pe Master Plan, asa ca probabil va fi facuta din banii de la buget", a mentionat Ponta.

Autostrada Comarnic-Brasov, amanata din cauza pretului enorm

El a tinut sa ii critice pe liberali, precizand ca nu se pot construi autostrazi cu populism.

"Eu nu vreau sa imi asum asa ceva. Sa semnez pentru o autostrada prin parteneriat public-privat si apoi la anul sa se opreasca lucrarile si sa nu se mai faca", a adaugat Ponta.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Ponta Dacia miting, #Ponta protest Dacia, #Ponta autostrada Comarnic Brasov , #Renault