Schimbare la conducerea Dacia si Renault Romania (Video)

Luni, 17 Martie 2014, ora 18:31
2798 citiri
Schimbare la conducerea Dacia si Renault Romania (Video)
Foto: Dacia

De la inceputul lunii aprilie, Ionut Gheorghe va asigura conducerea activitatilor de marketing ale marcilor Dacia si Renault in Romania.

El preia astfel responsabilitatile detinute anterior de Mihai Bordeanu, care, de la 1 martie, este director de marketing al Grupului Renault pentru marcile Dacia si Renault, pe pietele din Marea Britanie, Irlanda, Cipru si Malta, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Ionut Gheorghe (foto) s-a alaturat echipei Renault Romania in anul 2006 si are o experienta de 19 ani in domeniile de marketing si comunicare dobandita atat in interiorul companiei, cat si in alte societati.

El a revenit in urma cu 8 ani in Romania dupa ce a condus, din Elvetia, operatiunile de marketing ale marcii Infiniti in segmentul crossover pentru perimetrul geografic care cuprinde Europa, Africa si Orientul Mijlociu (EMEA).

"Dupa 8 ani dedicati marcilor Nissan si Infiniti, revenirea in Romania imi ofera provocarea de a conduce marketing-ul a doua marci puternice ale Aliantei Renault Nissan. Sunt convins ca voi face o echipa buna cu liderul pietei auto din Romania si impreuna vom continua sa mentinem traiectoria de succes a ultimilor ani", a declarat Ionut Gheorghe.

In varsta de 38 ani, el a absolvit Academia de Studii Economice Bucuresti si are un master in Comunicare si Relatii Publice (SNSPA - David Ogilvy). A debutat in industria auto la importatorul AutoItalia in Romania (Fiat, Fiat LCV, Alfa Romeo, Maserati, Ssang Yong, Honda Bikes) ca Group Marketing - Communication&PR Manager.

Dupa patru ani petrecuti aici, s-a alaturat echipei importatorului Kia in Romania, ca responsabil de marketing si comunicare. In 2006 si-a inceput activitatea in cadrul Renault Commercial Roumanie. El a ocupat, pe rand, functiile de brand manager Nissan, respectiv de brand director.

Din 2012 a preluat responsabilitatile de marketing pentru segmentul crossover al marcii Infiniti pentru perimetrul Europa, Africa si Orientul Mijlociu, iar de la 1 aprilie 2014 va ocupa functia de director de marketing Dacia si Renault in Romania.

Importanta segmentului Pitesti - Sibiu si "pacostea" din Codul Muncii Interviu cu liderul sindicatului Dacia

Cine este Mihai Bordeanu

Referindu-se la noua sa functie din cadrul Grupului Renault, Mihai Bordeanu a declarat ca reprezinta o dubla provocare.

"Pe de-o parte, voi face marketing in 'casa' marketingului (Marea Britanie), testand si experimentand instrumente noi, mai ales in zona de comunicare online. Pe de alta parte, am ocazia de a activa pe a doua piata din Europa ca marime. Sper, cu echipele de aici, sa fac din marca Dacia un jucator de luat in seama pe piata din Marea Britanie", a precizat romanul.

Mihai Bordeanu (39 ani) este absolvent al Facultatii de Cibernetica din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si are o experienta de 16 ani in marketing. Si-a inceput cariera in domeniu la Reckitt Benckiser, in departamentul de marketing. Ulterior a lucrat la agentia de publicitate Lowe Lintas, ca account executive, iar mai apoi, la Danone, ca brand manager, senior brand manager si marketing manager.

In 2006 s-a alaturat echipei importatorului Toyota in Romania, unde a ocupat mai multe functii: director de marketing, director comercial si director al marcii Lexus pentru divizia Balcani. In 2010 a preluat functia de director de marketing in cadrul Renault Commercial Roumanie pentru marcile Dacia si Renault. Incepand de la 1 martie 2014 este director de marketing al Grupului Renault pentru pietele din Marea Britanie, Irlanda, Cipru si Malta.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#schimbare conducere Dacia, #schimbare manageri Dacia, #schimbare varf Dacia , #Renault