Seful Renault: Fabricile Dacia din Romania si Maroc devin extrem de competitive

Joi, 16 Mai 2013, ora 22:06
2072 citiri
Seful Renault: Fabricile Dacia din Romania si Maroc devin extrem de competitive
Foto: automotiveit.com

CEO-ul Renault, Carlos Tavares, a declarat ca fabricile din Romania si Maroc devin competitive cu celelalte unitati ale grupului francez in ceea ce priveste costul de productie.

In acelasi context, el a mai precizat ca Turcia s-ar putea sa nu mai fie o referinta pentru preturi mici, informeaza joi Bloomberg.

In plus, seful Renault se asteapta ca in acest an vanzarile de masini din Europa, foarte afectate de criza, sa scada cu 3%, in timp ce cele globale sa urce cu 3%.

Tavares a adaugat ca in ceea ce priveste compania pe care o conduce, el este optimist si preconizeaza ca livrarile vor avansa in 2013, datorita noului Dacia Logan si a subcompactei Clio.

Renault va introduce mai multe modele in acest an, a spus directorul operational. Grupul isi creste portofoliul prin relansarea marcii de masini sport Alpine si transformarea Initiale Paris intr-un brand de lux, care va intra pe piata "intr-un interval de 10-15 ani".

Renault nu exclude sa produca vehicule comerciale usoare in Turcia. Compania mixta Oyak-Renault Otomobil Fabrikalari, cel mai mare constructor local, produce modelele Fluence si Clio 4. Fabrica din aceasta tara va realiza 340.000 de masini in acest an, cu 20.000 sub capacitatea maxima.

Renault produce in Romania si Maroc autovehicule sub marca Dacia in cele doua centre principale de productie, din Pitesti si Tanger.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#sef Renault fabrica Dacia, #fabrica Dacia Romania Maroc , #Renault