Sindicalistii sprijina protestele de la Dacia

Miercuri, 26 Martie 2008, ora 14:17
979 citiri
Sindicalistii sprijina protestele de la Dacia

Blocul National Sindical (BNS) sustine protestele salariatilor de la Dacia-Renault si atrage atentia administratiei companiei ca incercarea de intimidare a grevistilor va intarzia gasirea unei solutii pentru rezolvarea conflictului.

"Blocul National Sindical sustine fara rezerve actiunile afiliatilor sai argeseni si considera ca administratia Dacia-Renault trebuie sa dea dovada de intelepciune si realism in solutionarea revendicarilor legitime ale sindicalistilor constructori de automobile", informeaza BNS, printr-un comunicat.

Totodata, BNS reclama faptul ca administratia companiei incearca sa intimideze protestatarii si atrage atentia ca "incercarile de defaimare a sindicatului nu vor face altceva decat sa compromita climatul de dialog necesar pentru gasirea unei solutii care sa puna capat conflictului", se mai arata in conumicat.

Tribunalul Arges a decis, miercuri, sa amane cu o saptamana judecarea cererii companiei Dacia-Renault, prin care se solicita constatarea ilegalitatii grevei declansate de Sindicatul Autoturisme Dacia, urmatorul termen fiind stabilit pe 2 aprilie.

Potrivit BNS, sindicalistii de la Dacia-Renault vor organiza, joi, incepand cu ora 12.00, la un miting de protest organizat in fata Casei de Cultura a Sindicatelor din Mioveni, la care vor participa, pe langa cei peste 7.000 de grevisti de la Dacia, si alti sindicalisti afiliati la BNS din judetul Arges si judetele limitrofe.

Sindicalistii de la Uzina Dacia se afla, miercuri, in cea de-a treia zi de greva generala. Ei au intrat in greva generala pe timp nelimitat, luni dimineata, dupa ce au respins oferta administratiei de majorare salariala cu 12%, pretentiile lor fiind mult mai mari.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Dacia, #BNS, #greva , #Renault