UPDATE: Dacia ofera majorari salariale de 118 lei

Luni, 24 Martie 2008, ora 12:55
2123 citiri
UPDATE: Dacia ofera majorari salariale de 118 lei

Peste 7.500 de angajati de la Dacia-Renault Pitesti au intrat in greva generala, luni dimineata la ora 7.00. Sindicalistii cer o crestere salariala de 550 de lei, in timp ce conducerea uzinei a oferit doar 118 lei. Negocierile de la finalul saptamanii trecute nu au ajuns la niciun rezultat.

Decizia vine dupa ce, sindicalistii nu s-au inteles, joi, cu reprezentantii conducerii uzinei. Sindicatul Automobile Dacia a anuntat declansarea grevei generale pe o perioada nedeterminata.

Oferta administratiei de la Dacia a fost o majorare a salariilor cu 12%, dar aceasta nu i-a multumit pe muncitori. Directorul de comunicare de la Dacia, Liviu Ion, a declarat ca oferta include si o prima de rezultat in valoare de 144 de lei.

Oficialul a spus ca Dacia, cu toate ca acum opereaza pe profit, inca mai are pierderi din anii trecuti, de 61 de milioane de euro. In aceste conditii, o majorare salariala de 70%, cum cer sindicatele, ar fi imposibila, a spus directorul de comunicare al Dacia.

Dacia ofera majorare de 118 lei pentru salariul mediu brut

Liviu Ion a amintit si de beneficiile pe care le au salariatii companiei, printre care primele de Craciun si de Paste, masa gratuita zilnica sau tichetele de masa, care nu sustin ideea majorarilor salariale solicitate.

"Acel 12% este, de fapt, o prezentare sub alta forma a sumei de 118 lei pe care patronatul a propus-o incepand cu 1 martie. Luni, asa cum este legal, 80% dintre salariati nu lucreaza. Se va face greva la locul de munca, fiecare in departamentul lui. Nimeni nu va lucra. Mai pe intelesul tuturor, nu mai producem masini", a anuntat viceliderul sindicatului, Ion Iordache.

Liviu Ion a sutinut ca doar 49% dintre angajatii Dacia sunt in greva, afirmatie respinsa de liderii sindicali, care au declarat ca asteapta reprezentatii patronatului la negocieri.

Ultima greva la Dacia Pitesti a avut loc in anul 2002 si a durat trei zile.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#greva generala, #Dacia, #sindicate, #salarii , #Renault