Presa franceza: Iata masina care ameninta suprematia "reginei" Dacia Sandero

Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 08:13
7222 citiri
Presa franceza: Iata masina care ameninta suprematia "reginei" Dacia Sandero
Foto: challanges.fr

Dacia Sandero este considerata "regina masinilor low cost" din Europa, insa suprematia sa este amenintata incepand din aceasta primavara de o rivala cu aspect similar si "argumente puternice", conform presei franceze.

Publicatia Challenges considera ca Dacia Sandero trebuie sa se teama de rivalitatea pe care o va avea cu Suzuki Celero, o japoneza "mica si sexy", asa cum o descrie sursa citata.

Dacia Sandero este prezentata ca fiind "sinonima cu masinile fiabile si ieftine", excelent adaptata la piata din Franta. Aceste doua calitati au facut din Sandero o masina care si-a gasit cu greu o rivala.

Acum a aparut insa Suzuki Celero, o masina "mult mai cosmopolita" fata de Sandero, cu un design inspirat din Hyundai Getz si Volkswagen Fox.

Renault face anuntul oficial: Ce se va intampla cu noul Sandero RS

Anticipand o rivalitate puternica, jurnalistii francezi au testat cele doua modele si si-au prezentat concluziile. Cand vine voba de Dacia, aceasta este prezentata ca fiind oarecum "banala", dar in acelasi timp "simpla si bine proportionata".

Si cand vine vorba despre interior, francezii remarca progresele inregistrate de Sandero, cu linii atractive, zone lacuite si butoane cromate. Materialele lasa insa de dorit, iar butoanele sunt pozitionate intr-un mod ciudat.

In schimb, Celerio este prezentata "putin peste rivala sa in materie de finisaje". Totusi, Celerio are anumite minusuri de echipare in lupta cu Sandero, cum ar fi cruise control si sistem de navigatie. Sandero mai pluseaza la o capacitate mai mare a portbagajului - 320 de litri fata de 254 de litri.

Notele primite de cele doua modele:

Dacia Sandero

Confort 4/5

Pret/Facilitati 5/5

Performanta 4/5

Consum 3/5

CO2 3/5

Suzuki Celerio

Confort 4/5

Pret/Facilitati 4/5

Performanta 3/5

Consum 4/5

CO2 4/5

C.S.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#rivalitate Dacia Sandero, #Dacia Sandero Franta, #Dacia Sandero Suzuki Celerio , #Sandero