Basescu: Succesul Dacia se datoreaza inteligentei

Joi, 02 Iulie 2009, ora 22:00
1975 citiri
Basescu: Succesul Dacia se datoreaza inteligentei

Dacia, o reala emblema nationala care face cinste Romaniei, este singura mare marca nationala care a rezistat tranzitiei si care foloseste cea mai avansata tehnologie in serviciul unor produse romanesti.

Acest succes se datoreaza inteligentei - atat a managerilor, cat si a celor 18.000 de angajati care lucreaza la Dacia -, considera presedintele Traian Basescu, la nici o luna dupa ce a tras concluzia ca "scoala romaneasca scoate tampiti".

"Dacia se califica in a fi singura mare maca nationala care a rezistat tranzitiei si a devenit mai puternica decat era inainte de inceperea tranzitiei.

Dacia-Renault inseamna cea mai avansata tehnologie pusa in slujba produselor romanesti. Produsul Dacia este un produs care demonstreaza ce inseamna inteligenta", a declarat seful statului, joi,la aniversarea a zece ani de la privatizarea Uzinelor Dacia.

Presedintele a insistat asupra inteligentei: "Vor fi suficiente cereri romanesti care sa raspunda nevoilor pentru ca Dacia este un produs care demonstreaza ce inseamna capacitatea tehnologica, seriozitatea si inteligenta manageriala".

Elogiile performantelor romanesti nu se opresc aici! Potrivit lui Traian Basescu, inteligenta nu este singurul produs al scolii romanesti care a transformat Dacia intr-o masina care se pliaza atat pe nevoile interne, dar cu acelasi succes si pe cele externe: ce este Dacia astazi "se datoreaza si harniciei, dar si dedicatiei celor 18.000 de muncitori".

"A fost singurul subiect necontroversat in toate guvernele de pana acum. Dacia nu face decat sa demonstreze ca, atunci cand o idee este preluata din guvern in guvern si cand o investitie este sustinuta constant, ea poate deveni o emblema si poate face cinste Romaniei", a adaugat presedintele.

Traian Basescu a dovedit inca o data, prin mesajul transmis joi la aniversarea Dacia, ca nu este constant, cel putin la nivel declarativ. Ploaia de laude la adresa inteligentei care a urcat Dacia pe culmile succesului vine dupa ce, pe 18 iunie, s-a justificat in fata lui Gabriel Liiceanu pentru ca "ne facem toti filosofi" in loc sa ne facem mecanici si tinichigii auto, meserii care ar avea un deficit de forta de munca in Romania.

"Eu am vrut sa spun: scoala scoate tampiti. Si, in ultima clipa, am zis sa nu spun aceasta vorba. Este o prostie ce voiam sa spun. Desi ea, pe fond, era corecta", a "reparat" Basescu.

"Viitorul Dacia este unul atragator"

Tocmai pentru ca reprezinta "un anume tip de tehnologie - cea mai avansata tehnologie pusa in serviciul unor produse romanesti", Traian Basescu este convins ca viitorul Daciei Renault este unul "destul de atractiv, atragator".

Insa acest viitor stralucit pe care seful statului il prevede va deveni realitate doar daca liderii grupului Renault vor tine cont de trei piloni importanti de evolutie pozitiva: de leadership-ul tehnologic, de promovarea unui produs prietenos cu mediul si de siguranta pasagerului, dar si de siguranta in trafic.

"Viitorul Daciei Renault este unul destul de atractiv, de atragator daca va avea in vedere trei mari piloni de evolutie pozitiva. Trebuie sa tina cont de leadership-up tehnologic.

Centrul de la Titu este o garantie ca acest leadership tehnologic va putea fi sustinut de Dacia. Produsul trebuie sa fie prietenos cu mediul si, nu in ultimul rand, trebuie asigurate siguranta pasagerilor si siguranta in trafic", a atras atentia Basescu.

"Dacia vinde azi mai mult decat a vandut in 2007, mai mult decat a vandut in 2008. Sper ca va ramane un produs care sa raspunda pietei multi ani de acum incolo", a mai spus Basescu, care s-a dovedit larg la punga atunci cand vine vorba sa laude Dacia.

Inainte sa paraseasca Sala Tronului din Palatul Regal al Capitalei, seful statului le-a multumit tuturor celor care au transformat Dacia in ceea ce este astazi.

Nu este prima data cand presedintele promoveaza productia interna. In noiembrie 2008, pe cand incepeau sa se simta primele efecte ale crizei economice, Traian Basescu a anuntat primele masuri personale anti-criza.

"De maine va asigur ca voi circula cu o Dacie. Tot de maine, ma uit de zece ori atunci cand fac cumparaturile, adica voi cumpara rosii romanesti, lapte romanesc.... Asa, fiecare din noi poate ajuta economia romaneasca", spunea atunci primul om in stat.

Din 2 iulie 1999, de cand a preluat oficial uzina de automobile Dacia, si pana astazi, Dacia Renault a trecut de la vechile 1310 si Papuc, la SuperNova, Logan si Sandero. Marca Dacia a devenit un succes peste hotare, iar viitorul suna bine: Renault Dacia va lansa in 2010 primul SUV romanesc.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Basescu Dacia inteligenta , #servicii