Dacia a dat lovitura: Stadionul revolutionar al unei echipe importante ii va purta numele

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 16:27
6423 citiri
Dacia a dat lovitura: Stadionul revolutionar al unei echipe importante ii va purta numele
Foto: Tutto Udinese

Dacia a dat o adevarata lovitura de imagine, urmand ca stadionul unei echipe importante a Europei sa-i poarte numele.

Dacia Arena este stadionul pe care echipa italiana din Serie A care este deja sponsorizata de producatorul de la Mioveni, Udinese, isi va desfasura meciurile de pe teren propriu, scrie La Gazzetta dello Sport.

Stadionul va fi inaugurat in urmatoarele saptamani, astfel confirmandu-se colaborarea dintre Udinese Calcio si marca grupului Renault, partener al clubului din 2009, scrie sursa citata.

Este totodata o premiera in Italia - prima oara cand un stadion de fotbal este sponsorizat de o marca auto.

Cu o capacitate de 25.000 de spectatori, arena are elemente inovatoare, mai ales in exterior, cu o structura acoperita cu un strat de diamant. Apoi, este primul stadion din Italia fara garduri in jurul terenului, astfel ca va fi sporita vizibilitatea spectatorilor.

"Voi fi bucuros sa sarbatoresc nasterea noului stadion impreuna cu echipa de management a Dacia, care a vrut inca o data sa fie langa noi cu acest proiect prestigios de sponsorizare", a spus Gainpaolo Pozzo, patronul echipei.

De asemenea, Bernard Chretien, director general al Renault Italia, a vorbit despre o "sponsorizare a noului stadion din Udine, de care suntem bucurosi si mandri, incununand un parteneriat de succes".

Costurile au fost estimate la peste 20 de milioane de euro, iar noul stadion este practic o renovare din temelii, in mai mult de doi ani, a vechiului Friuli, inaugurat in 1976 si renovat 14 ani mai tarziu, pe care au avut loc trei meciuri la Cupa Mondiala din 1990 si pe care au cantat, Madonna, AC/DC si Metallica.

Echipa Udinese a fost infiintata in urma cu 120 de ani si se afla in Serie A neintrerupt de 20 de ani, iar de atunci a avut numeroase prezente in cupele europene, inclusiv in grupele Ligii Campionilor si in sferturile Cupei UEFA. Printre jucatorii care au evoluat de-a lungul timpului la gruparea din Udine se numara brazilianul Zico si marele portar italian Dino Zoff, precum si romanul Gabriel Torje.

Orasul Udine se afla in nord-estul Italiei, aproape de granita cu Slovenia.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#stadion Dacia Arena, #stadion Dacia Udinese, #Dacia stadion Udine, #Dacia sponsor Udinese , #stiri Dacia