Dacia angajeaza 500 de persoane

Vineri, 24 Aprilie 2009, ora 17:16
2119 citiri
Dacia angajeaza 500 de persoane

Uzina Vehicule Dacia va mari cadenta de fabricatie cu 140 vehicule/zi, de la 1.200 la 1.340, incepand cu data de 15 iunie, ca urmare a programelor de relansare a pietelor auto adoptate si a cererii de automobile Dacia la export.

Marirea cadentei va conduce la cresterea cu aproximativ 500 salariati a efectivelor uzinei, potrivit companiei constructoare de autovehicule. Vor fi recrutati salariati cu precadere dintre fostii angajati care au beneficiat de contracte de munca cu durata determinata.

Totodata, unui numar de 400 de salariati cu contracte de munca pe durata determinata (CDD) li se va prelungi contractul, se precizeaza intr-un comunicat remis presei de Dacia.

Ministerul Mediului a decis alocarea inca din cadrul primei etape a programului Rabla a unei cote suplimentare de 1.731 de unitati pentru Dacia, datorita cererii foarte mari din partea populatiei, a declarat, joi, pentru NewsIn, ministrul de resort, Nicolae Nemirschi.

"Cererea foarte mare pentru Dacia ne-a determinat sa dublam alocarea pentru aceasta marca, inca din aceasta etapa. Astfel, am decis sa redistribuim din cotele care au fost cerute pentru alte marci, dar care nu au fost indeplinite", a explicat Nemirschi.

La 19 februarie, liderii Sindicatului Automobile Dacia au fost informati de catre administratia companiei ca trebuie sa majoreze cadenta de la 1.085 de masini la 1.200 pe zi, ca urmare a introducerii unui program de innoire a pietei auto pe piata din Germania.

Uzina Dacia si-a intrerupt productia de mai multe ori in ultimele luni, ca urmare a scaderii pietelor auto de la finalul anului 2008. Angajatii uzinei s-au aflat in somaj tehnic in perioadele 30 - 31 octombrie, 13 - 14 noiembrie, 20 noiembrie - 7 decembrie, 11 decembrie 2008 - 11 ianuarie 2009 si 26 ianuarie - 8 februarie.

Dacia a vandut, in 2008, peste 239 de mii de vehicule, in crestere cu 18.470 unitati fata de anul anterior, in timp ce Dacia Logan MCV a fost gama cea mai cautata, potrivit raportului financiar al companiei.

Producatorul auto Dacia a realizat in 2008 o cifra de afaceri de peste 7,64 miliarde lei, mai mare cu 10% fata de anul anterior, cresterea inregistrata fiind datorata in special vanzarilor auto la export, in timp ce vanzarile pe piata interna au scazut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#Dacia angajari, #Dacia productie , #stiri Dacia