Ziare.com

Dacia isi va intrerupe activitatea si in zilele de 20 si 21 noiembrie

Luni, 03 Noiembrie 2008, ora 17:44

   

Dacia isi va intrerupe activitatea si in zilele de 20 si 21 noiembrie
Dacia isi va intrerupe din nou activitatea de productie in zilele de 20 si 21 noiembrie 2008, dupa ce a luat o masura similara pentru zilele de 30 si 31 octombrie, pentru adaptarea programului de fabricatie la evolutia pietei auto, se arata intr-un comunicat al producatorului auto.

In cele doua zile activitatea va continua fara intrerupere in sectiile in care se fabrica piese de schimb, in Centrul CKD, precum si la departamentele Expeditii vehicule si Finisari. Totodata, fabricatia de cutii de viteze, precum si alte activitati din cadrul Uzinei Mecanice se vor derula in regim normal.

De asemenea, reprezentantii Dacia au precizat ca salariatii care vor ramane la domiciliu ca urmare a intreruperii activitatii vor fi remunerati cu 85% din salariul total brut, conform Contractului Colectiv de Munca Dacia 2008. Totodata, ei vor beneficia de tichetele de restaurant aferente zilelor de intrerupere a activitatii, tichete pe care le-au primit in avans.

Viceliderul Sindicatului Automobile Dacia (SAD), Ion Iordache spune ca nu se pot face previziuni pe termen lung in ceea ce priveste activitatea Uzinei.

"Nu putem sa facem o previziune pe termen lung a ceea ce se va intimpla. Situatia nu este foarte grea, dar nici foarte usoara. Traim aceleasi vremuri ca si la marile firme din strainatate, unde criza economica loveste in stinga si-n dreapta" a declarat Ion Iordache, citat de NewsIn.

Renault, care a anuntat o scadere cu 20% a productiei in trimestrul al patrulea, a decis, in 24 octombrie, intrarea in somaj tehnic a mai multor uzine ale sale din Franta, pentru o saptamana sau doua, si a mai multor fabrici din strainatate, pentru cateva zile, printre care cele de la Bursa (Turcia), de la Moscova si de la Novo Mesto (Slovenia).

Citeste mai multe despre Dacia intrerupere productie noiembrie
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 494 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor