Dacia vrea sa ramana liderul pietei auto din Romania si in 2012 - Interviu

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 08:59
3578 citiri
Dacia vrea sa ramana liderul pietei auto din Romania si in 2012 - Interviu
Foto: Arhiva

Dacia a fost, in 2011, cea mai bine vanduta masina in Romania, iar, pentru acest an, producatorul auto autohton tinteste sa isi consolideze pozitia de lider. De asemenea, spera sa isi mareasca vanzarile in Franta, iar in 2013 va intra pe piata din Marea Britanie.

Reprezentantul Dacia, Roxana Evanghelie, a declarat, pentru Ziare.com, ca producatorul auto spera sa isi pastreze anul acesta cota de piata in Romania la nivelul celei din 2011, cand a vandut peste 30.800 de autovehicule, odata cu lansarea programului Rabla.

Compania nu a dorit sa dezvaluie cand va fi lansat noul model Logan, insa a relatat ca urmeaza sa lanseze un nou vehicul utilitar, care va avea si o versiune pentru pasageri.

Cum promoveaza Dacia imaginea Romaniei in lume?

Dacia este un bun ambasador al Romaniei peste hotare prin vanzarile realizate in tari ale Europei Occidentale, dar mai ales prin rezultatele foarte bune inregistrate in clasamentele internationale de calitate din tari in care clientii sunt foarte exigenti. Totodata, expertiza inginerilor romani, care contribuie la noile modele din gama entry si pleaca in schimburi de experienta in alte uzine ale Grupului Renault, contribuie la cresterea imaginii Romaniei in Grupul Renault si implicit in lume.

Ce vanzari va asteptati sa aveti in acest an, in Romania?

Vanzarile Dacia pe piata din Romania sunt influentate in mod inevitabil de evolutia de ansamblu a pietei auto locale pe parcursul anului 2012. In acest sens, daca la inceputul acestui an ne asteptam la o crestere a pietei (sustinuta de ameliorarea vanzarilor de flote auto, catre persone juridice), lipsa unui program Remat la inceputul acestui an a marcat un recul puternic al vanzarilor, fiind afectati mai ales clientii persoane fizice. Ne confruntam cu o lipsa de previzibilitate in piata, ceea ce face dificila o estimare, insa tinta pentru 2012 este sa ne pastram o cota de piata similara celei din anul anterior si sa ne consolidam pozitia de lider pe piata romaneasca.

Care au fost motivele pentru care vanzarile Dacia din Franta au scazut drastic in ultima perioada? Cum comentati?

Exista mai multe explicatii pentru diferentele intre cifrele de vanzari inregistrate de Dacia pe piata franceza in primele luni ale anului 2012, comparativ cu cele din 2011.

In primul rand, Franta se bucura inca la prima parte a anului anterior de existenta unui program de casare local, cu o prima de casare ajunsa la nivelul de 500 euro (in urma unor diminuari treptate ale cuantumului alocat).

Apoi, la inceputul anului 2011 se inmatriculau vehiculele pe GPL care beneficiasera de stimulentele fiscale din partea statului francez in cursul anului anterior. Nivelul acestor bonus-uri oferite de stat pentru achizitia de vehicule mai putin poluante se ridica la 2.000 euro, ceea ce crease un avans remarcabil al vanzarilor de vehicule pe GPL si implicit al modelelor Dacia Logan si Sandero, care ofereau cel mai bun pret de pe piata.

Nu in ultimul rand, in luna martie a anului 2012 se inmatriculau vehiculele Dacia Duster care fusesera comandate in cursul anului anterior si pentru care se inregistra in primul an dupa lansare o perioada de asteptare de cateva luni pana la livrare. Aceste inmatriculari de Dacia Duster realizate in luna martie 2011 explica acum diferentele considerabile intre cifrele de vanzari ale celor doua luni (martie 2012 vs. martie 2011).

Cota de piata Dacia in Franta se va ameliora odata cu comercializarea noului model de familie Dacia Lodgy.

Prin ce noutati vrea Dacia sa atraga noi clienti si sa cucereasca noi piete?

Dacia ofera un raport pret-prestatii-spatiu interior imbatabil si o promisiune de marca inedita care a fost confirmata de clasamentele internationale de fiabilitate. Modelele Dacia dispun de un spatiu interior remarcabil, la un pret foarte accesibil. Pe pietele internationale, Dacia cucereste mai ales clientii de vehicule second-hand, care isi pot permite acum un vehicul nou, fiabil, cu o garantie din partea constructorului si cu acces la servicii post-vanzare de calitate.

Cand va aparea noul Logan? Ce ne puteti spune despre el? Ce elemente va imprumuta de la Lodgy?

Noul Logan este in pregatire, insa modelul actual este cel pe care il vom comercializa in continuare si in 2012. Va sugeram sa aveti rabdare, deocamdata am anuntat doua noi modele in gama - Dacia Lodgy si un nou vehicul utilitar, care va avea si o versiune pentru pasageri.

Ce competitori are Dacia Lodgy? Care sunt avantajele acestui automobil in fata

concurentei?

Dacia Lodgy este un model de familie disponibil in varianta cu 5 sau 7 locuri, care dispune de un spatiu interior remarcabil, echipamente noi, moderne si motorizari economice si fiabile. Daca l-am incadra intr-o clasa, Lodgy este un vehicul de segment C, oferit insa la un pret de segment B. Pozitionarea acestui produs si raportul pret-spatiu interior - echipamente de ne-egalat il transforma intr-un competitor direct pentru orice vehicul care se adreseaza familistilor.

Va intra Dacia si pe piata automobilelor de lux?

Filozofia marcii Dacia este aceea de a oferi acces la un mijloc de transport pentru un univers cat mai larg de clienti. Dacia propune astfel vehicule spatioase, la un pret cat mai accesibil, care se bazeaza pe o fiabilitate recunoscut. Nu este in misiunea marcii sa se extinda pe piata automobilelor de lux.

Care sunt planurile de viitor ale companiei?

Dacia isi va diversifica gama de modele in urmatorii ani, se va adresa unor categorii noi de clienti si va patrunde pe noi piete. Spre exemplu, Dacia va intra pe piata din Marea Britanie in cursul anului 2013.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Dacia vanzari 2012, #Daci Lodgy Romania, #modele noi Dacia, #vanzari Dacia Franta , #stiri Dacia
Comentarii
Poza fgrooster
fgrooster
rank 5
Ziare.Com - CENZURA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!