Greva de la societatea de cablaje Dacia s-a incheiat

Vineri, 16 Mai 2008, ora 16:39
1054 citiri
Greva de la societatea de cablaje Dacia s-a incheiat

Greva generala declansata in urma cu zece zile la societatea Leoni, furnizorul de cablaje al Automobile Dacia, s-a incheiat, vineri, odata cu acceptarea ofertei salariale de catre liderii sindicali.

Potrivit vicelideruliu Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, protestatarii au obtinut o crestere salariala de 220 de lei brut de la 1 aprilie, la care se adauga un bonus lunar de 80 de lei brut si o prima de 450 de lei, care sa acopere financiar perioada primului trimestru al anului, cand salariile au ramas la nivelul anului 2007, din cauza neintelegerilor dintre patronat si sindicat.

"Dupa zece zile de greva generala am reusit sa-i convingem pe reprezentantii patronatului sa ofere o marire salariala foarte apropiata de ceea ce am cerut noi. Noi am solicitat o majorare salariala de 340 de lei, acordata in doua transe, iar patronatul a oferit initial doar o crestere de 210 lei, acordata in mai multe transe, iar astazi (vineri n.r.) au acceptat 220 de lei brut de la 1 aprilie, un bonus lunar brut de 80 de lei, plus o prima de 450 de lei brut", a declarat Ion Iordache, citat de Evenimentul Zilei.

Liderii sindicali de la societatea Leoni din Mioveni au intrat in greva generala pe termen nelimitat pe data de 5 mai.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Dacia, #greva, #mioveni, #lideri, #Leoni, #sindicali , #stiri Dacia