Inca 300 de angajati temporar la Dacia raman fara slujbe (Video)

Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 19:50
1461 citiri
Inca 300 de angajati temporar la Dacia raman fara slujbe (Video)

Inca 300 de angajati de la uzina Dacia ale caror contracte pe perioada determinata expira in luna ianuarie vor ramane fara locuri de munca, dupa ce, in luna decembrie, au plecat din societate alti 620 de oameni cu contracte temporare.

In plus, administratia uzinei ia in calcul varianta de a suprima unul din cele trei schimburi de lucru daca situatia nu se va imbunatati in urmatoarele luni, arata NewsIn.

Luni, aproximativ 11.000 de salariati, dintr-un total de aproape 14.000, s-au intors la serviciu dupa o vacanta fortata de o luna, insa au fost anuntati de catre conducerea societatii ca vor lucra doar doua saptamani, dupa care productia va fi suspendata pentru inca doua saptamani, in intervalul 26 ianuarie - 8 februarie.

Decizia de a sista din nou productia a fost luata ca urmare a scaderii pietelor auto, in special a celei din Romania, iar angajatii care intra in somaj tehnic primesc 85% din salariul brut, a anuntat, luni, producatorul de automobile.

Francois Fourmont, directorul general al uzinei de automobile Dacia, a precizat ca la nivelul lunii decembrie s-au inregistrat doua recorduri negative care au avut impact asupra vanzarilor de autoturisme autohtone.

Directorul general a mai spus ca in prezent clientii "sunt in asteptare", pentru ca situatia nu este foarte clara in legatura cu ordonanta din 15 decembrie legata de taxa de poluare si pentru ca programul Remat pentru 2009 nu a inceput inca.

Directorul uzinei Dacia spera ca situatia societatii sa se amelioreze in primavara, astfel incat sa nu fie nevoie sa se renunte la un intreg schimb de productie.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#angajati temporar Dacia, #concedieri Dacia, #sistare productie , #stiri Dacia