Ziare.com

Rompetrol si Dacia au adancit deficitul comercial al Bulgariei

Vineri, 15 August 2008, ora 10:44

   

Rompetrol si Dacia au adancit deficitul comercial al Bulgariei
Exporturile efectuate de Rompetrol si Dacia au adancit deficitul comercial dintre Bulgaria si Romania la 220,723 milioane euro, potrivit cotidianului Standart Daily care citeaza cele mai recente date ale Institutului National de Statistica al Bulgariei.

In timp ce exporturile bulgaresti pe piata romaneasca au crescut in primele cinci luni ale anului cu 70% fata de perioada similara a anului trecut, pana la valoarea de 367 milioane euro, importurile din Romania au crescut cu 80% in acelasi interval.

Valoarea totala a exporturilor romanesti catre Bulgaria s-a cifrat la 587,723 milioane euro, echivalentul a 1,15 miliarde leva.

Potrivit sursei citate balanta comerciala a ajuns sa incline in favoarea Romaniei pe fondul expansiunii pe piata de la sud de Dunare a produselor petroliere romanesti, a tigarilor si automobilelor.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1674 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor