Ziare.com

Subansamble Auto Pitesti disponibilizeaza 800 de angajati de 1 Decembrie

Duminica, 30 Noiembrie 2008, ora 13:57

   

Subansamble Auto Pitesti disponibilizeaza 800 de angajati de 1 Decembrie
Societatea Subansamble Auto din Pitesti va concedia 800 de angajati dintr-un total de 3.600, ca urmare a scaderii comenzilor din partea Automobile Dacia si din partea altor companii straine cu care firma are contracte, informeaza societatea.

Masura intra in vigoare incepand cu data de 1 Decembrie, iar persoanele vizate de aceasta decizie vor primi, in momentul concedierii, cate doua salarii compensatorii, informeaza Financiarul.

Conducerea societatii sustine ca a fost nevoita sa adopte aceasta masura in contextul in care in lunile octombrie si noiembrie comenzile au scazut, iar perspectivele nu indica o imbunatatire a situatiei.

"Societatea noastra are 50% din productie destinata Uzinei Dacia, iar cealalta jumatate este contractata la export. Criza ne-a lovit din ambele parti, comenzile de la Dacia au scazut cu 20%, dar noi avem probleme si cu partenerii nostri externi, unde comenzile au scazut cu 40-50%. Suntem nevoiti sa luam aceasta masura de concediere colectiva si urmeaza sa vedem care este perspectiva si care va fi strategia noastra pentru 2009", a declarat Gheorghe Badea, directorul Subansamble Auto Pitesti.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Potrivit directorului firmei din Pitesti, contractele cu Dacia au fost suspendate, iar Subansamble Auto se va adapta la programul constructorului de automobile, care, din cauza scaderii cererii de pe piata romaneasca si a recesiunii din majoritatea pietelor mondiale, a intrerupt productia in zilele de 30 si 31 octombrie, 13 si 14 noiembrie, precum si in intervalul 20 noiembrie - 7 decembrie.

Subansamble Auto Pitesti a oprit productia pe 19 noiembrie, masura urmand sa fie mentinuta pana pe 8 decembrie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 850 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor