Ziare.com

UPDATE: Greva sindicalistilor este legala, Dacia face recurs

Miercuri, 09 Aprilie 2008, ora 18:45

   

UPDATE: Greva sindicalistilor este legala, Dacia face recurs
Tribunalul Arges a decis, miercuri, ca greva sindicalistilor de la Dacia este legala, anunta Realitatea Tv. In consecinta, sindicalistii vor iesi, joi, in strada.

Reprezentantii administratiei Dacia au anuntat ca vor face recurs la deciza Tribunalului Arges,.

"Singurul comentariu pe care il face Dacia este ca vom face recurs in termen legal. In rest, ne abtinem de la orice comentariu", a precizat directorul de comunicare Liviu Ion.

In cursul diminetii, cele doua parti s-au prezentat in fata instantei, avocatii acestora si-au sustinut pledoariile si completul de judecata a anuntat ca solutia a ramas in pronuntare, urmand ca in cursul zilei de miercuri sa se dea o solutie.

Liderii sindicali au fost insotiti la Tribunal de zeci de angajati care au vrut sa-i sprijine moral pe cei care ii reprezinta in lupta lor cu patronatul.

"A fost un proces banal, in care nu a fost adus niciun argument solid impotriva noastra. Cred ca prin acest proces au vrut sa ne sperie si sa ne faca sa credem ca putem plati noi daune. Nu au nici unu la un milion sanse sa cistige", a spus la iesirea din sala de judecata liderul sindical Nicolae Pavelescu, prezent pentru prima data la audieri, de la inceperea procesului.

Negocierile in comisia patronat-sindicat au fost reluate marti dupa-amiaza, cand administratia a venit cu o noua propunere de crestere salariala, iar sindicalistii au cerut timp de gandire pentru a putea prezenta oferta grevistilor.

Noua oferta a SC Automobile Dacia propune o crestere a salariului lunar brut cu 210 lei de la 1 ianuarie 2008 si cu inca 90 de lei de la 1 septebrie. La aceasta crestere se adauga o prima pentru rezultatul anului 2007 de 1.128 lei brut, care va fi acordata in transe lunare de 94 lei brut, incepind cu 1 ianuarie 2008.

Personalul Tesa va beneficia de o marire de 13% a salariului lunar de baza brut, formata dintr-o crestere generala si o crestere individuala. Personalul Tesa va beneficia si de prima pentru rezultatul anului 2007, in valoarea unui salariu individual, acordata intr-o singura transa.

Liderii SAD le-au cerut tuturor salariatilor sa se prezinte miercuri dimineata la schimbul I pentru a se consulta cu privire la noua oferta. Sidicalistii vor decide, pana miercuri seara, si daca vor mai organiza mitingul programat pentru joi, 10 aprilie.

Citeste mai multe despre sindicate Dacia ilegal greva Tribunal pronuntare
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1605 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acum sa vezi tipete si urlate.
Cineava mi-a raspuns de genul " decit sa umbli in genunchi mai bine sa mori in picioare"...
Nu era deloc vorba de asa ceva, era doar o sugestie posibila la un conflict care se pare ca incepe sa degenereze. Am mai spus , personal nici nu ma intereseaza , am doar de invatat de aici, am doar impresia ca nu se va sfirsi ncu bine. Sper sa ma insel

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor