Dacia a dat peste cap programul Rabla din Germania

Vineri, 13 Februarie 2009, ora 14:29
3338 citiri
Dacia a dat peste cap programul Rabla din Germania

Programul de tip "Rabla" din Germania avantajeaza producatorii straini precum Dacia - ale carui vanzari au crescut de 12 ori - in detrimentul celor autohtoni, scrie vineri presa germana, care critica "politicienii de conjuctura" de la Berlin care au nu au luat acest efect in calcul.

"Prima de casare de 2.500 de euro aduce un avantaj producatorilor straini de marci ieftine. Acest element nu a fost cu siguranta luat in considerare de politicienii de conjunctura de la Berlin, in ciuda faptului ca este vorba despre un calcul simplu. Prima stimuleaza mai ales vanzarea modelelor ieftine, iar dovada este ca in Germania stocul Dacia este deja epuizat", scrie Financial Times Deutschland.

Spre exemplu, modelul Sandero - considerat de FTD cel mai "aratos" din gama Dacia - se vinde acum in peste 1.000 de bucati pe saptamana, in timp ce inainte de programul "Rabla" cererea nu era mai mare de 80 unitati pe saptamana. In total, datorita programului, s-au vandut pana acum peste 220.000 de masini ieftine peste media planificata.

Explicatia este simpla. La o masina ca Dacia, care costa numai 7.500 de euro, o reducere de 2.500 de euro - cat e prima de casare - se simte mult mai semnificativ decat la un Mercedes.

Publicatia germana mai scrie ca fiecare masina Dacia vanduta in Germania este o binecuvantare pentru industria subrezita a Romaniei.

"Cu deficitul de cont curent ajuns deja la 14% din PIB, Romania este foarte dependenta de creditul strain. Astfel, fiecare Dacia vanduta in Germania este o binecuvantare, care mai intareste industria si mai reduce riscul ca restul europenilor sa fie nevoiti sa trimita un pachet de salvare", mai scrie FTD.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#vanzari Dacia, #program Rabla Germania, #sandero , #vanzari