Dacia tureaza motoarele in UE: Cea mai mare crestere a vanzarilor

Marti, 18 Februarie 2014, ora 16:28
1937 citiri
Dacia tureaza motoarele in UE: Cea mai mare crestere a vanzarilor

Dacia a avut, in ianuarie, cea mai mare crestere a vanzarilor pe batranul continent, in timp ce piata auto europeana a avansat pentru a cincea luna consecutiv.

Producatorul autohton de masini a reusit sa isi mareasca cota de piata, intr-un singur an, de la 2,3% la 3,0%.

Potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), Dacia a vandut in ianuarie 2014 un numar de 28.115 de unitati, ceea ce reprezinta o crestere de 38,9% fata de aceeasi perioada din 2013, consemnand cel mai mare avans dintre marcile prezente pe batranul continent.

In total, grupul Renault, care detine brandul romanesc, si-a marit vanzarile cu 13,4%, in timp ce rivalii francezi de la PSA Citroen-Peugeot au reusit sa pluseze doar cu 7,4%.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, a livrat cu 8,9% mai multe masini. Skoda a avansat cu 10,9%, Ford a crescut cu 9,5%, in timp ce General Motors a raportat o scadere de 5,3%. Grupul italian Fiat a consemnat a inregistrat livrari in coborare cu 2,1%, iar Toyota a consemnat o crestere de 16,8%.

Per total, piata auto europeana a crescut cu 5,5%, pana la 935.640 de masini vandute in ianuarie 2014.

Inmatricularile de autoturisme noi din Romania au crescut, in perioada analizata, cu 15,4%, la aproximativ 5.100 de unitati.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Dacia vanzari UE, #Dacia crestere vanzari UE, #Dacia succes UE, #piata auto UE, #piata auto romania , #vanzari