Exporturile Dacia au crescut cu 150% in ianuarie 2010

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 17:39
1498 citiri
Exporturile Dacia au crescut cu 150% in ianuarie 2010

Exporturile Automobile Dacia au crescut in luna ianuarie a acestui an cu 150%, nu mai putin de 22.000 de autovehicule fiind trimise in strainatate. In acelasi timp insa, vanzarile Dacia pe plan local in prima luna au fost de doar 760 de masini.

"Dacia a inceput acceptabil anul 2010. Daca ne-am fi bazat pe piata romaneaca, in ianuarie ar fi trebuit sa lucram doar 7 ore si jumatate. Am reusit totusi sa dam afara 22.000 de masini la export si pe urma contam pe Dacia Duster care va trebui sa aduca un aport pentru a depasi acest an de criza", a declarat vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, citat de Money.

Totodata, anul 2009 a reprezentat o explozie a vanzarilor in Europa Occidentala. Vanzarile se datoreaza atat programului Rabla, dar nu numai, Dacia exportand pe 62 de piete.

"Daca ne-am baza pe piata romaneasca ar fi dezastru. Am lucra doar sase ore pe zi", a declarat Stroe, la Realitatea FM, care se arata dezamagit ca numarul de masini second hand inmatriculate in Romania a fost dublu decat cel al masinilor noi.

Dacia Duster va fi lansata in 2 martie, la Geneva urmand ca imediat sa fie prezentata si comercializata in Romania "pentru ca e o problema de respect, nu e vorba doar ca sediul uzinei este in Romania".

"Realmente va fi varful realizarilor noastre din punct de vedere al performantei si bineinteles al calitatii. Contam mult pe aportul acestui nou automobil care va intregi gama Dacia anului 2010 ca una din parghiile de traversare a acestei crize profunde care afecteaza mai ales piata auto din Romania", a adaugat Stroe.

Vicepresedintele Dacia dezvaluie ca pretul Daciei 4X4 Duster va fi "imbatabil" si spune ca modelul este deja in fabricatie, in Romania, pentru ca, odata cu lansarea trebuie asigurat concesionarilor un stoc minim de prezentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#vanzari Dacia, #export Dacia, #Dacia Duster , #vanzari