Oficialii Dacia, ingrijorati de o invazie a masinilor chinezesti

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 07:41
3177 citiri
Oficialii Dacia, ingrijorati de o invazie a masinilor chinezesti

Reprezentantii Dacia se declara ingrijorati de invazia masinilor din China si India pe piata europeana, in contextul in care cumparatorii cauta masini din ce in ce mai ieftine.

Astfel, afirma ei, accesul masinilor din cele doua tari pe piata europeana ar fi o lovitura puternica pentru Dacia, informeaza Gandul.

"Marfurile din China nu mai sunt neaparat de calitate discutabila. China este capabila sa produca vehicule electrice, inclusiv baterii Li-ion, cele mai multe resurse de Litiu aflandu-se in China. Ma intreb daca nu cumva, dupa invazia sud-asiatica de piese auto contrafacute, urmeaza o invazie a constructorilor din China, India in Europa", a declarat Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia, la conferinta 'Mediafax talk about Auto Industry'.

Oficialul Dacia a apreciat ca pe piata autohtona ar mai fi loc pentru un producator, care ar mai putea deschide o uzina, dar s-a aratat sceptic privind o investitie chineza in acest sens.

Stroe a sustinut ca un al treilea constructor pe piata romaneasca nu ar intra in conflict cu Dacia sau cu Ford, ci ar fi util pentru dezvoltarea economiei, insa acest lucru va fi posibil doar dupa ce Romania isi rezolva problemele de infrastructura.

Franta si Germania, pe primele locuri la inmatriculari Dacia

Potrivit lui Jerome Olive, directorul general al Dacia, in primul trimestru s-au exportat 80.000 autoturisme produse la Mioveni, principala destinatie fiind Franta, care a detronat Germania, aflata pe prima pozitie a clasamentului de anul trecut.

El a explicat ca Romania este punctul slab al companiei, din punct de vedere al vanzarilor.

Jerome Olive a precizat ca ca grupul Renault a investit in Romania, pana la finele anului trecut, 1,5 miliarde de euro si ca proiectul Duster a necesitat investitii de 73 de milioane de euro.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#Dacia vanzari Romania, #Dacia invazie constructori China, #masini China India Romania , #vanzari